Nekategorizovano

Godišnjica akcije Zvezdara teatra – Pozorište je i moja kuća

Akcija ,,Pozorište je i moja kuća’’ obeležava prvu godišnjicu 16. januara izvođenjem predstave ,,Osama-Kasaba u NJujorku’’.

U okviru ove akcije Zvezdara teatar svakog meseca organizuje predstavu za štićenike ,,Licaulice’’ i ,,Sigurne kuće’’ uz podršku kompanije ,,Japan Tobako Internešnal’’ s kojom Zvezdara teatar ima dugogodišnju saradnju koja je započela akcijom ,,Da čujemo pozorište’’.

„Pozorište je i moja kuća“ je još jedna sjajna inicijativa Zvezdara tetra. Od početka akcije odigrano je devet predstava koje je posetilo blizu 500 ljudi. Presrećna sam što je kompanija u kojoj radim JTI ulepšala i obogatila život ljudima kroz ovu, za dušu važnu aktivnost. Akcija se nastavlja i pozivam sve koji do sada nisu da iskoriste mogućnost i dođu u Zvezdaru na još neku od fenomenalnih predstava“, kaže menadžer za komunikacije JTI Snežana Krivokapić.

Podstaknuti uspehom prve akcije ,,Da čujemo pozorište” koja je trajala dve godine i u okviru koje smo zajednici gluvim omogućili da dolaze na naše predstave, odlučili smo da i organizacijama ,,Liceulice’’ i ,,Sigurna kuća’’ omogućimo da postanu deo našeg pozorišnog i kulturnog života.

,,Permanentno radimo na proširivanju i negovanju publike, želimo da postanemo kuća i onima kojima do sada nismo bili’’, rekla je Jasna Novakov, izvršna direktorka Zvezdara teatra. Svakog meseca pre početka predstave prodavci ,,Licaulice’’ u foajeu Zvezdara teatra prodaju časopis. Jedan primerak magazina je 200 dinara, od čega svaki prodavac zaradi 50%. Ostatak novca se koristi za štampanje novih primeraka i/ili programe podrške za prodavce. Svoje utiske nakon predstave sa nama je podelio prodavac časopisa ,,Licaulice” Tomislav.

,,Meni se nije išlo, ali Ana, moja devojka, me je ubedila i stalno me zapitkivala da li mi se sviđa, a ja zbunjen zato što nikad do tad nisam bio u pozorištu. Predstava je bila čudna, neka svađa a i ljubav, neka bomba i sirena, policija i hitna pomoć, neki pas je zavijao i na kraju spasio ljude. Mnogo mi se dopalo, a bilo je lepo i smešno i od sad ću uvek ići kad me pozovete ”, kaže Tomislav (46).

Želimo da i u narednih godinu dana, koliko je planirano da traje akcija ,,Pozorište je i moja kuća” omogućimo članovima programa ,,Liceulice” i ,,Sigurna kuća” da dolaze u Zvezdara teatar, gledaju predstave na našem repertoaru i osećaju se dobrodošlo.

Liceulice


Organizacija Liceulice od 2010. godine realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama, sa ciljem njihove veće ekonomske, kulturne i socijalne uključenosti. Program se realizuje kroz više aktivnosti, a najvidljivija od njih je izdavanje magazina Liceulice i njegova distribucija kroz mrežu prodavaca (socijalno ugrožene i marginalizovane osobe), koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

Savetovalište za borbu protiv nasilja u porodici

Savetovalište protiv nasilja u porodici je nevladina humanitarna organizacija, osnovana 1996. godine u Beogradu, sa ciljem da pomogne ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja. Za 20 godina rada, savetovalište je pomoglo i podržalo veliki broj žena i dece da iz situacije nasilja izađu i prevaziđu krize u kojima su se našli i započnu nov život . Kao deo pomoći, otvorene su i Sigurne kuće, koje pružaju utočište i priliku za novi početak ženama i deci žrtvama nasilja. Štićenicama Sigurne kuće će odlazak u pozorište biti prilika da se uključe u životne tokove, osnaže, inspirišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *