Anti-age savetnik

Nova nega protiv bora

Hyalu B5 serum, prvi La Roche-Posay proizvod za negu protiv bora, minimalizuje znakove starenja i smanjuje vidljivost bora, čineći da lice izgleda osveženo i jedro.

Adekvatna nega kože važna je jer na starenje kože 70 odsto utiču spoljni, a 30 odsto biološki faktori, ističu stručnjaci.

Jedna od tema o kojoj žene nakon tridesete godine često razmišljaju je opšti gubitak volumena i punoće kože, zbog čega se upuštaju u brojne aktivnosti kako bi održale zdravlje i mladolik izgled. Ipak, uprkos vežbanju, zdravoj ishrani i dovoljno sna, nekad se dešava da pogledamo u ogledalo koje nam pokazuje umorno lice, bez volumena i vitalnosti. Na pitanje koja je tajna svežeg i savršenog izgleda, La Roche-Posay pruža odgovor u vidu „male plave tajne“, jednog od najočekivanijih anti age proizvoda i prvog proizvoda brenda na ovom polju – Hyalu B5 seruma!

„Biološki proces starenja počinje već oko 25. godine, usled dejstva spoljnih faktora, kao što su – sunce, pušenje, alkohol, previše proteina u ishrani, zagađenost. Smatra se da na starenje kože 70 odsto utiču spoljni faktori, što je u kozmetologiji poznato kao fotostarenje, a 30 odsto su biološki, genetski determinisani faktori, tzv. biološko starenje“, ističe dr Dokmanović, i navodi nekoliko tipova starenja kože:
„Umorno lice“ – smanjuje se elastičnost, pojavljuju se otoci, najviše izrađena nazolabijalna bora i podočnjaci, spušteni uglovi usana;
„Izborano lice“ – za ovaj tip je karakteristična suvoća kože i velika količina sitnih bora na licu, vratu i dekolteu, mimične bore su najviše izražene – oko očiju i iznad gornje usne;
„Viseći obrazi“ – najistaknutiji je pad tonusa u predelu ovala lica – donje vilice i tzv. „buldog“ obrazi;
„Tri u jednom“ – prisutna su sva tri prethodno navedena tipa starenja kože.

dr Nevenka Dokmanović

Hyalu B5 serum, prvi La Roche-Posay proizvod za negu protiv bora, minimalizuje znakove starenja i smanjuje vidljivost bora, čineći da lice izgleda osveženo i jedro. Kako svaki od sastojaka utiče na poboljšan i svež izgled lica? Stručnjaci ističu da hijaluronska kiselina visoke molekularne mase stvara nevidljivu barijeru na površini kože, za zadržavanje vlage i popunjavanje tankih linija i bora, a hijaluronska kiselina niske molekularne mase prodire u kožu i popunjava je iznutra, te podstiče ćelijsku obnovu. Vitamin B5 pomaže procese prirodne obnove barijere kože, a madecassoside se koristi za njeno smirivanje i obnovu. La Roche-Posay termalna voda sadrži mnoštvo minerala, i sprečava delovanje slobodnih radikala koji utiču na starenje kože.

Blogerke Tamara Ćosić, Bojana Kostić, Sandra Jojić, Ivana Radovanović, Ana Janković, Nataša Milošević, Dunja Jovanović, kao i TV lica Tijana Pecić, Marina Kotevski, Irina Vukotić i dugogodišnja novinarka i urednica kanala @namojnacin Brankica Treskavica, iako iskusne u svetu nege, iskoristile
su priliku da dobiju stručne odgovore na brojne beauty dileme. Na pitanja im je odgovarala dr Nevenka Dokmanović, specijalista dermatologije – gošće su tako dobile potvrdu da se koža zaista može zasititi proizvoda koji koristimo, shvatile da je na zimovanju kožu potrebno zaštiti od vetra šalom od prirodnih materijala, i utvrdile znanje o negativnom uticaju solarijuma na proces starenja kože.

„Klinički je dokazano da se od 25. godine smanjuje prisustvo hijalurona u koži, pa tako u 35. godini pada na 80 odsto, u 55. na 40 odsto, da bi posle 60. njena koncentracija u koži bila manja od 20“, istakla je dr Dokmanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *