Film

Ozloglašeni Konor Mekgregor na Beldocsu

Jedna od najvećih zvezda UFC (Ultimate Fighting Championship), Irac Konor Mekgregor saopštio je ovih dana da je završio profesionalnu karijeru takmičara u mešovitim borilačkim veštinama (MMA). On je najpoznatiji UFC borac na svetu, iako se nije borio od novembra 2016, kada je pobedio Edija Alvaresa i postao prvi MMA borac koji je ikada istovremeno držao šampionske pojaseve u dve divizije.

Upravo njegov neverovatan put do zvezda prikazan je u dokumentarnom filmu “Konor Mekgregor: Ozloglašeni” (“Conor McGregor: Notorious”), u režiji Gavina Ficdžeralda, koji će beogradska publika imati priliku da pogleda na velikom platnu u okviru programa biografskih filmova “Profile”, predstojećeg Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs.

Film “Conor McGregor: Notorious”, sniman od 2012. do 2016, gledaocima pruža ekskluzivni pristup Konorovom vrtoglavom usponu, od siromaštva i života u kući roditelja u Dablinu, do osvajanja nekoliko šampionskih pojaseva i milionskih zarada u Las Vegasu.

Sve neverovatne fizičke i mentalne napore zabeležila je Ficdžerladova kamera koja je svedok ostvarivanja sna “ludog Irca”, uzdizanja sa dna do zvezdanog vrha. Uz nikad ranije prikazane snimke popularnog borca i eksplozivne kadrove krvave borbe u oktagonu, “Konor Mekgregor: Ozloglašeni” je svedočanstvo trnovitog puta koji je Mekgregor prošao da bi postao šampion, što je najbolje opisano porukom dokumentarca: “Ako želiš sve, moraš za to da se boriš”. Reditelj je prikazao i mračnu stranu MMA,
pronikao u dušu i karakter borca, pokazujući da njegova fizička snaga odgovara i njegovom talentu za samopromociju (svoje ime ima tetovirano preko tela). Autor je uhvatio i najteže emotivne trenutke sportske legende, u čijem životu naspram skupih kola, raskošne vile i situiranog života stoje neverovatna fizička naprezanja, razbijeno lice, krv, znoj i suze.

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koje se održava od 8. do 15. maja u Beogradu u više bioskopskih dvorana, predstaviće više od 100 premijernih filmova iz celog sveta, u 14 različitih selekcija. Pored domaćeg i takmičarskog programa publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma,kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=syOgWwz2fiE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *