Nekategorizovano

Vođenje predškolske ustanove – životni poziv i način života

U razgovoru sa Tanjom Rackov, direktorkom predškolske ustanove Happy Kids saznajemo zašto je to izabrala kao životni poziv.

Kako ste odlučili da je vođenje predškolske ustanove Vaš životni poziv?

Pored obrazovnih kompetencija, posao direktora predškolske ustanove zahteva i lične osobine.  Po svojoj prirodi sam izuzetno kreativna, energična, pozitivna i komunikativna osoba, sa optimističkim pogledom na svoje okruženje. Za mene je ljubav pokretač svega u životu. I baš te lične osobine i ljubav prema deci i ovom poslu su uticale da Predškolska ustanova HAPPY KIDS postane moje drugo JA, da moj posao postane moja strast, a svih deset vrtića ove ustanove moj drugi dom. Još kao studentkinja Filološkog fakulteta sam maštala o ovom životnom pozivu. A onda sam samo jednom odlučila da svoj san pretvorim u realnost. Imala sam dovoljno odlučnosti, samopouzdanja i porodične podrške da počnem da se bavim ovim poslom. Danas slobodno mogu reći da živim svoj san.

HAPPY KIDS je mnogo više od mog životnog poziva – to je moj način da ostvarim svoj stvaralački potencijal, utočište za moju kreativnost, polazište mojih ideja i ljubav koja se na razne načine vraća. Ovaj posao traži entuzijazam, dinamičnot, svestranost, konstantni mentalni trening i neumornu posvećenost, a meni sve to prija i čini me srećnom i zadovoljnom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *