Nekategorizovano

Večerima poezije gradimo kulturu darovanja

Prihod koji je ostvaren na večeri poezije Matije Bećkovića krajem prošle godine, direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević i pesnik Matija Bećković danas su u Zvezdara teatru uručili novoizabranom mitropolitu crnogorsko-primorskom, Joanikiju. Prihod je namenjen za obnovu kapele patrijarha Gavrila Dožića.

Foto: Jakov Simović

„Gospodin Bećković je 24 puta održao večeri poezije uvek pred prepunom salom, zanimljivo je da od te davne 1997. godine pa do danas interesovanje bivalo sve veće tako da smo u šali govorili da bi bilo dobro da veče poezije organizujemo na stadionu. Ove večeri su i dokaz da naš narod voli poeziju i pesnike, sa pažnjom ga slušaju mnoge generacije… Danas nam je velika čast što je mitropolit Joanikije prvi put zvanično u javnosti baš u Zvezdara teatru i što mogu da mu poželim sve najbolje u njegovom velikom i svetom radu u Crnoj Gori…„ rekao je između ostalog Dušan Kovačević.

Matija Bećković je objasnio kome uručuje sredstva: „Prihod smo namenili za obnovu kapele patrijarha Gavrila Dožića u Vrujicima u Morači. Meni je veliko zadovoljstvo i zahvaljujem se Dušanu Kovačeviću i Zvezdara teatru što čine da jedan pesnik može da bude čak i dobrotvor.“

Mitropolit crnogorko-primorski Joanikije zahvalio se akademicima i Zevzdara teatru na prilogu koji  je prkupljen od ljubitelja poezije. Veče sa Matijom je tradicionalni dobrotvorni program koji Matija Bećković održava u Zvezdara teatru više od 20 godina. Svih prethodnih godina prihod je darovan onima kojima su pomoć i podrška bili potrebni.

Foto: Jakov Simović

Veče sa Matijom je tradicionalni dobrotvorni program koji Matija Bećković održava u Zvezdara teatru više od 20 godina. Svih prethodnih godina prihod je darovan onima kojima su pomoć i podrška bili potrebni.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *