Beauty Fashion & Beauty

Proleće miriše na nas!

indexnu5 KORAKA ZA BOŽANSKO ČIŠĆENJE LICA

#1 Perite ruke pre umivanja

Koža ruku je leglo bakterija koje umivanjem raznosimo po svojoj koži. Dakle, prvi korak ka čišćenju lica jeste dobro oprati ruke pa tek onda krenuti sa umivanjem. Masnu kožu treba umivati više puta dnevno, a i čistiti, dok suvoj koži jednodnevno čišćenje mnogo više prija.

#2 Vruća voda maskira nečistoće

Prilikom umivanja nikada ne koristite vruću vodu već isključivo hladnu ili mlaku. Vruća voda dodatno maskira masnoću na koži i taloži je u porama. Izaziva pucanje i svrab, a neretko i ispucale kapilare. Hladnija voda će više prijati cirkulaciji kože.

#3 Temeljno otklonite make-up

Iako mnogi koriste make up kako bi prikrili nedostatke na svom licu, nažalost, make up često prikriva i nečistoće. Vrlo je bitno dobro i temeljno otkloniti šminku sa lica jer upravo ona zadržava nečistoće na koži, a i ne samo to! Make up je odgovoran za zadržavanje slobodnih radikala usled kojih nastaje oksidacijski stres, uzrok starenja kože.

#4 STOP stresu

Poznato je da hormoni u mnogome utiču na lepotu i izgled kože. Naime, hormon stresa je taj koji izaziva preveliko lučenje sebuma te na taj način koža počinje da se presijava i masti. Stoga, koliko miran život vodimo ogleda se i na našoj koži. Pripremite sebi opuštajuću kupku uz par kapi Huile Prodigieuse Čarobnog suvog ulja i uronite u zadovoljstvo. I vaša koža će zasijati.

#5 Micelarna pena je izbor normalne i mešovite kože

Najčešći tip kože je svakako mešoviti tip. Idealna nega za njen tretman i čišćenje jesu micelarne pene. Najmanje dva puta dnevno, ujutru i uveče, potrebno je umiti se uz pomoć micelarne pene. Blagim, nežnim i kružnim pokretima izmasirati lice prenom prilikom umivanja. Višak vode nakon umivanja je uvek najbolje odstraniti tonikom kako bi se sprečilo zatvaranje pora kamencem iz vode.

 

NEŽNA, PAHULJASTA POPUT SVILE

 

Prva micelarna pena na tržištu –  NUXE Micelarna pena za čišćenje sa laticama ruže sadrži cvetnu vodicu latica ruže Rosa damascena, alantoin i biljni glicerin koji umiruju i omekšavaju kožu lica. Nežni micelarni surfaktanti na bazi kokosa efikasno uklanjaju sve nečistoće, šminku i suvišan sebum, nežno i temeljno, bez isušivanja.

 

Za sve one koji uživaju u umivanju lica, ružičasta pahulja je idealna vodilja do besprekorno čiste kože.

Cena: 1.594,00 din

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *