Povodom početka projekta „Zelena hrana sutrašnjice“ koji ambasada Švedske organizuje u okviru obeležavanja 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Švedske i Srbije, u restoranu Djordje predstavljen je kuvar „Švedska kulinarska diplomatija“.
Gostima su servirana jela opisana u kuvaru, spremljena pod budnim okom Larsa Ekberga, ličnog kuvara švedskog ambasadora u Beogradu Jana Lundina.
“Zajedničko obedovanje je znak prijateljstva u svim sferama života, pa i u diplomatiji. Zato je važno da tokom obeležavanja prvog veka prijateljstva između Švedske i Srbije hrana bude u fokusu dešavanja” rekao je u svom obraćanju gostima ambasador Švedske Nj. E. Jan Lundin.
Projektom „Zelena hrana sutrašnjice“ ambasada Švedske će kroz niz događaja predstaviti važne aspekte o hrani koji su aktuelni u savremenom društvu, a koji se odnose na celokupan proces proizvodnje hrane, počev od čiste zemlje i vode do upravljanja otpadom hrane.
Brojni gosti izrazili su zadovoljstvo jelima koja su se našla na diplomatskoj trpezi ove večeri i koja su se isticala kombinacijom ukusa i lepim dizajnom. Restoran Đorđe u Beogradu će do 26. aprila na svom meniju nuditi gostima jela spremljena prema receptima kuvara „Švedska diplomatska kuhinja“.