100% prirodno Zdrave priče

Aqua Gala – voda sa mineralom lepote

Mineral lepote

Mineralna voda je izuzetno korisna u regulaciji i održavanju balansa elektrolita, jer je bogata mineralima koji su prirodno rastvoreni u njoj. Oni su neophodni našem organizmu i mogu pomoći u postizanju optimalnog balansa. Nedostatak pojedinih minerala u organizmu može loše uticati na zdravlje, ali i njihovo prekomerno prisustvo, takođe loše utiče. Jedna od bitnih odlika vode Aqua Gala je optimalan suvi ostatak od oko 330 mg/l koji pozitivno utiče na zdravlje čoveka. Dok je prisustvo minerala silicium-dioksid (Sillica – oko 20 mg/l) čini jedinstvenom.

gala naslovna

Silicijum dioksid (SiO2 – Silica) je mineral koji usporava starenje i podmlađuje telo i u svetu je poznat i kao mineral lepote, jer učestvuje u formiranju proteina kolagena i elastina koji koži daju elastičnost, punoću i čvrstinu. Silica utiče i na bujnost i zdrav izgled kose, kao i na rast noktiju, a važan je i za prevenciju “Alchajmerove bolesti”. Sa godinama količina ovog minerala u organizmu opada i važno je obezbediti njegov dodatni unos, koji je najlakši i najbrži putem vode. Silica nije uobičajen sastojak vode, pa njegovo prisustvo Gala vodu čini jedinstvenom na tržištu.

flase gala5Idealani odnos kalcijuma i magnezijuma je druga karakteristika koja vodu Aqua Gala izdvaja od drugih. Ovaj savršeno izbalansirani sastav minerala (64 mg/l kalcijuma i 29 mg/l magnezijuma) odličan je za pravilan razvoj kostiju kod dece, čija je izgradnja u mladosti veoma bitna i utiče na to kakve ćemo kosti imati u starosti, a kod odraslih supstituiše kalcijum koji se gubi starošću, pušenjem i drugim nezdravim navikama. Pored ovoga, kalcijum doprinosi smanjenju osetljivosti na alergije, dok magnezijum doprinosi pravilnom radu srca i smanjenju rizika od infarkta miokarda. Ovi minerali povoljno utiču na nervni sistem i neophodni su svima koji su pod stresom.

Natrijum je esencijalni element zdravlja i funkcionisanja organizma, ali njegovo prekomerno prisustvo negativno utiče na ljudski organizam i u vodi ne bi trebalo da ga bude više od 150 mg/l, a preporučljivo je da bude i ispod 50 mg/l, što predstavlja retkost i poseban je kvalitet vode Aqua Gala (18 mg/l).

Kalijum je još jedan mineral koji je potreban organizmu, a čiji višak nepovoljno utiče na ljudski organizam, izazivajući stres bubrega, pa i prekid njihovog rada. Zbog toga u svakodnevnoj upotrebi ne treba koristiti vodu koja ima više od 12 mg/l kalijuma. Aqua Gala ima nizak sadržaj ovog mineral koji iznosi oko 2 mg/l, što je izuzetno blagotvorno za ljudski organizam. Za razliku od natrijuma i kalijuma, visoka količina hidrogenkarbonata (bikarbonata) je veoma poželjna, jer pomaže varenju. Aqua Gale se odlikuje visokim sadržajem hidrogenkarbonata (oko 370 mg/l) i pozitivno deluje na digestivni sistem.

Svakodnevnim korišćenjem Gala vode pospešuju se unutrašnje telesne funkcije, stimuliše imuni, nervni, digestivni i kardiovaskularni sistem i dodatno jača mogućnost regeneracije kože i tela.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *