Gde ići?

U iščekivanju toplijih dana – uskoro stiže moćno osveženje!

Svim entuzijastima i ljubiteljima harmoničnih ukusa, vinarija Torleanzi oplemeniće zdravi i hedonistički meni ponudom dva nova ekskluzivna vina – Sauvignon Blanc i Negroamaro Rose. Vina će biti predpremijerno predstavljena u restoranu Jerry na Dedinju (29.03. u 19h) nakon čega je premijera na Wine Style salonu vina u objektu Zira (31.03. u 14h) osim degustacije posetioci imati priliku da se detaljnije informišu o karakteristikama samog vina, kao i poreklu brenda Torleanzi.

DSC_2043 copia (1)

Torleanzi Sauvignon Blanc je vino svetlo žute boje sa zlatnim odsjajem, dobre bistrine, dnevne refleksije. Poseduje intenzivan miris od izraženih aroma sortnih karakteristika sa dodatkom žutih plodova, belog cveća, zove i bagrema. Na nepcima je takođe istaknut voćni izraz prožet mineralnošću. Elegantno suvo vino srednjeg tela, odlične svežine, blagih i umerenih kiselina koje su sveukupno istaknute u mekanoj i dosta postojanoj završnici. Služi se uz predjela sa aromatičnim sosovima i umacima od kozjeg ili feta sira, morske plodove, hobotnicu sa žara, pastu sa gambrorima, dimljenu ribu, rižoto i prženu hranu.

Negroamaro Rose (1)Torleanzi Negroamaro rose vino nastalo je od veoma popularne sorte vina koja se istakla u potfoliou Torleanzi vinarije, pravo je osvežavajuće iznenađenje iz boce.

Interesantne jasen roze boje. Na mirisu cvetno, vrlo harmonično. Na ukusu suvo vino, mekano, uravnoteženo sa dobrom kiselinom koja daje svežinu i složenost.

Služi se uz predjela, morske plodove, pice, pečenu ribu. Za vina Torleanzi koja već postoje na našem tržištu degustacija će se održati u Wine spot objektu 23.03. u 20h. Vina Sauvignon Blanc i Negroamaro Rose pojaviće se u prodaji 02.04.2018.

Torleanzi vina, poreklom iz regije Pulja, prepoznata su od strane vrhunskih eksperata i somelijera, te se nalaze na stolovima nekih od najekskluzivnijih restorana sveta. Pulja, idealno locirana između Jadranskog i Jonskog mora, poznata je po svom autentičnom južno-italijanskom duhu. Ova regija uživa reputaciju mesta sa bogatom istorijom, prelepim predelima, gostoprimljivim ljudima i ukusnom hranom. Svojim pejzažima, peščanim plažama, belim kućicama, maslinjacima i srdačnim lokalcima ona osvaja posetioce. Osim toga, posebno je poznata po vinogradskim predelima i tradiciji proizvodnje vina koja se prenosi sa generacije na generaciju. Sa svojih 105 hiljada hektara Pulja čini osminu ukupne površine pod vinogradima u Italiji, a po proizvodnji vina, koja iznosi sedam do osam miliona litara, deli primat sa Sicilijom.

vinograd 3 logoVinogradi vinarije Torleanzi nalaze se u mestu San Pietro Vernotico na samo nekoliko kilometara od Jadranskog mora. Tu dva brata Đuzepe i Luiđi neguju tradiciju uzgajanja najpoznatijih i najprestižnijih sorti grožđa kao što su: Primitivo, Negroamaro, Moscato, Chardonnay. U okviru vinograda nalazi se Saracen Kula koja je u fazi adaptacije u turisticko-vinski kompleks.

www.bomaks.rs

unnamed (7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *