Nekategorizovano

Nova Sony MASTER serija 4K HDR televizora

Nova inovativna MASTER serija televizora kompanije Sony AF9 OLED i ZF9 LCD označava važnu prekretnicu u načinu kreiranja najboljeg kvaliteta slike u domu verodostojno prenoseći zamisao stvaraoca.

Kompanija Sony je na evropskom tržištu predstavila dve nove serije televizora koje nude jedinstven kvalitet slike zahvaljujući upotrebi više sopstvenih tehnologija i rešenja na čelu sa novom generacijom procesora slike X1™ Ultimate. Novi AF9 OLED i ZF9 LCD televizori predstavljeni su u okviru MASTER serije – naziva koje kompanija Sony čuva ekskluzivno za televizore sa najvišim kvalitetom slike. Cilj kompanije Sony je da kreira televizore koji mogu da prikažu sliku verodostojnu zamisli onog ko sadržaj kreira, i kao takva MASTER serija pruža kvalitet slike koji se približava kvalitetu profesionalnog monitora u filmskom producentskom studiju. Kako je razvijen i poštovan veoma strog skup kriterijuma za ocenjivanje proizvoda najiskusnijih inženjera kvaliteta slike, kompanija Sony je uverena da vodeća MASTER serija nudi najviši mogući kvalitet slike u kućnom okruženju.

Modeli televizora AF9 i ZF9 MASTER serije opremljeni su sa nedavno razvijenim procesorom slike nove generacije X1 Ultimate. Ovaj procesor ima bitnu ulogu u pružanju verodostojne slike televizora MASTER serije. Sa dugačkom istorijom i stručnošću u razvijanju profesionalih fotoaparata i monitora, kompanija Sony prepoznaje da preciznost u stvaranju sitnih komponenti obrade signala rezultuje u vidljivoj razlici u celokupnoj slici istog trena. Procesor slike X1 Ultimate može inteligentno da otkrije i analizira svaki objekat na slici koristeći novu Super rezoluciju baziranu na objektima za izuzetnu preciznost i detalje. Takođe, HDR remaster baziran na objektima je primetno ažuriran i sada dozvoljava da svaki objekat bude pojedinačno remasterizovan za bolju dubinu, preciznu teksturu i sve realniju sliku.

Tokom svoje istorije kompanija Sony je sarađivala sa profesionalcima. Zajedno sa Sony Pictures Entertainment, počev od stvaranja režima slike koji je u skladu sa kriterijumima filmskih stvaralaca 2000. godine do skorašnje standardizacije HDR i njihovog uvođenja u snimanje filmova. Za MASTER seriju, u saradnji sa kompanijom Netflix, uveden je Netflix calibrated režim. Ova jedinstvena karakteristika je posebno razvijena da zadovolji kriterijum studijskog evaluatora kako bi se očuvala kreativna vizija i zamisao umetnika. Jednim klikom na opciju iz menija za podešavanje, Netflix calibrated režim verodostojno reprodukuje vizuale koji pomažu da priča oživi, a ljubitelji zabavnog programa mogu da uživaju u iskustvu gledanja omiljenih TV serija, filmova, dokumentaraca i još mnogo toga na Netflix platformi.

Takođe, MASTER serija je spremnai za CalMAN®, vodeći softver za kalibraciju prikaza iz kompanije Portrait Displays. CalMAN poprilično koriste profesionalci kao alat za kontrolu kvaliteta zbog strogih zahteva stvaralaca u oblasti emitovanja, produkcije i postprodukcije. CalMAN eliminiše teškoće održavanja kvaliteta slike tokom životnog veka televizora.

Inovacija u slici, zvuku i dizajnu televizora

Vodeći AF9 model televizora poseduje Pixel Contrast Booster, originalni Sony kontrolor panela za OLED. On povećava dinamički opseg proširujući područje reprodukcije boje pri visokoj osvetljenosti. Slika je poboljšana sa dodatnim detaljima i teksturom.

Televizor AF9 OLED poseduje najviši kvalitet zvuka zahvaljujući novoj Acoustic Surface Audio+™ tehnologiji. Acoustic Surface™ je prvi put predstavljena prošle godine u okviru veoma hvaljene A1 serije, koju je pratio model AF8 ove godine. Poboljšana Acoustic Surface Audio+ dobila je još jedan pokretač u centru ekrana i dodatni sabvufer kanal koji zajedno čine 3.2 kanalni zvučni sistem. Dodatni pokretač u sredini se ponaša poput centralnih zvučnika koji su sakriveni iza AT (akustički transparentnog) ekrana koji se nalazi u bioskopima. Sa tri pokretača i dva sabvufera koji se nalaze na bočnim stranama, AF9 stvara bogato zvučno polje, koje značajno pospešuje iskustvo gledanja. Takođe, AF9 poseduje i režim centralnog zvučnika koji omogućava Acoustic Surface Audio+ da bude korišćen kao centralni zvučnik sistema kućnog bioskopa.

Model AF9, sa OLED displejom, predstavlja maestralni sklop vizuelnog i zvučnog iskustva. Sve to smešteno je u jednu jedinicu – ekran, koji sa zadnje strane ima samo stalak koji ga drži. Njegov oblik i materijali prožeti su mekoćom, u vidu zaobljenog okvira i stalka koji je prekriven tkaninom. Ove osobine omogućavaju modelu AF9 da odiše izrazitim vizuelnim prisustvom dok se uklapa u svoje okruženje.

Nova opcija X-Wide Angle televizora ZF9 LCD omogućava da slika zadrži kvalitet bez obzira na ugao gledanja. To omogućava širi ugao gledanja koji smanjuje smenu boja kada se ekran gleda van ravni, tako da boje ostaju verodostojne bez obzira na poziciju gledaoca. Zajedno sa X-Motion Clarity™, koji smanjuje zamagljenje usled pokreta bez žrtvovanja osvetljenja ekrana, pomaže da ZF9 prebrodi uobičajene izazove sa kojima se suočavaju LCD paneli. Model televizora ZF9 poseduje crnu tačkastu ivicu sa završnicom nalik onoj na DSLR fotoaparatu, koja se ističe naspram metalik izgleda ostatka televizora. Minimalistički izgled obuhvata i stalke koji su jednostavno oblikovani od aluminijuma.

I jedna i druga serija televizora AF9 i ZF9 baziraju se na operativnom sistemu Android TV™, koji omogućava otkrivanje sveta filma, muzike, fotografija, igrica, pretraživanja, aplikacija i još mnogo toga. Funkcija pretrage korišćenjem glasa čini pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i kontrolu televizora izuzetno lakim. Sa ugrađenom Chromecast™ linijom digitalnih plejera sadržaj može veoma lako da se strimuje sa pametnog telefona ili tableta na televizor, dok pristup Google Play™ platformi omogućava uživanje u omiljenim filmovima, TV serijama i igricama na televizoru.

Kompanija Sony će naknadno objaviti informacije o datumu kada će MASTER serija biti dostupna u Evropi.

MASTER serija AF9 (modeli od 55” i 65”) 4K HDR OLED TV

MASTER seriju AF9 karakteriše OLED kao displej uređaj sa Pixel Contrast Booster-om. Osam miliona samoosvetljujućih piksela i originalni Sony kontrolor panela za OLED donosi značajno obogaćeno vizualno iskustvo sa najboljom crnom bojom, autentičnim bojama i širokim uglom gledanja.

  • Poseduje procesor slike X1™ Ultimate koji omogućava ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja sa sledećim tehnologijama: Super rezolucija bazirana na objektima, HDR remaster baziran na objektima, Super Bit Mapping™ 4K HDR i dualnu obradu baze podataka.

  • Acoustic Surface Audio+™ kreira bogato zvučno polje uz pomoć 3 pokretača i 2 sabvufera koji se nalaze sa bočnih strana i koji značajno poboljšavaju iskustvo gledanja.

  • Odlikuje ga Netflix calibrated režim koji viziju stvaralaca prenosi direktno na televizor.

  • Podržava CalMAN profesionalnu kalibraciju.

  • Karakterišu ga živahne, proširene boje sa TRILUMINOS™ displejom, dodatno poboljšanim za preciznost boje.

  • Operativni sistem Android TV™, omogućava korisnicima da otkrivaju svet filma, muzike, fotografije, igrica, pretraživanja, aplikacija i još mnogo toga. Funkcija pretrage korišćenjem glasa čini pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i kontrolu televizora izuzetno lakim. Sa ugrađenom Chromecast™ linijom plejera sadržaj može veoma lako da se strimuje sa pametnog telefona ili tableta na televizor, dok pristup Google Play™ platformi omogućava uživanje u omiljenim filmovima, TV serijama i igricama na televizoru.

Sony AF9 (2)

Kako je predstavljena MASTER serija AF9 možete pogledati u videu na sajtu Youtube.

MASTER serija ZF9 (modeli od 65’’ i 75’’) 4K HDR LCD TV

MASTER seriju ZF9 karakteriše procesor slike X1™ Ultimate koji omogućava ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja sa ovim tehnologijama: Super rezolucija bazirana na objektima, HDR remaster baziran na objektima, Super Bit Mapping™ 4K HDR i dualnom obradom baze podataka.

  • Sadrži opciju X-Wide Angle koja smanjuje promenu boje kad se televizor gleda sa strane. Omogućene su verodostojne boje bez obzira na ugao gledanja.

  • LED pozadinsko osvetljenje za ultra visok kontrast.

  • X-Motion Clarity™ čini brze akcione scene jasnim i glatkim. Pokretne slike su precizno kontrolisane kako bi se zamagljenje svelo na minimum. Čak i tokom scena koje se brzo smenjuju, slike ostaju verodostojne bez gubitka u osvetljenju.

  • Tu je i režim Netflix calibrated režimkoji viziju stvaralaca prenosi direktno na televizor-

  • Podržava CalMAN profesionalnu kalibraciju.

  • Uključuje X-tended Dynamic Range™ PRO kako bi bio kreiran bolji kontrast, precizno balansirajući izlaz svetla, zamračujući neke oblasti i pospešujući druge. Otkriva opseg osvetljenja koji je tri puta ve

  • i nego kod konvencionalnog LED pozadinskog osvetljenja televizora, pospešuje bilo koji izvor čineći njegov kvalitet nalik HDR-u sa širim opsegom osvetljenja.

  • Karakterišu ga živahne, proširene boje sa TRILUMINOS™ displejom, dodatno poboljšanim za preciznost boje.

  • Operativni sistem Android TV™, omogućava korisnicima da otkriju svet filma, muzike, fotografije, igrica, pretraživanja, aplikacija i još mnogo toga. Funkcija pretrage korišćenjem glasa čini pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i kontrolu televizora izuzetno lakim. Sa ugrađenom Chromecast™ linijom plejera sadržaj može veoma lako da se strimuje sa pametnog telefona ili tableta na televizor, dok pristup Google Play™ platformi omogućava uživanje u omiljenim filmovima, TV serijama i igricama na televizoru.

  • Manevrisanje kablovima prilikom montiranja je izuzetno lako.

  • HDR formati podržani: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

Sony Z9F (1)

Kako je predstavljena MASTER serija ZF9 možete pogledati u videu na sajtu Youtube.

Kontakt za medije:

Vladimir Maričić, Executive Group

Mob: +381 60 70 71 026

E-mail: vladimir_maricic@eg.rs

O kompaniji Sony:

Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *