Film Gde ići? Umetnost

ŠOK KORIDOR ponovo u DOMU OMLADINE Beograda

Nakon duže pauze Šok Koridor se vraća u Dom omladine Beograda! Koncept tribina ostaje isti i dvojac Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac će nastojati da pokriju sve aspekte filmskog šoka. Svaka tribina će biti šetnja kroz vizuelne uzorke-inserte iz raznih kultnih, kontroverznih, pikantnih i egzotičnih, kako igranih, tako i animiranih filmova, serija ili muzičkih spotova koji na najbolji način prikazuju intenzivni vizuelni šok. Tribine će biti zabavnog i edukativnog karaktera, a krajni cilj je širenje horizonta tolerancije kod gledaoca.

“Posetioce ćemo provući kroz tamnu stranu vizuelne umetnosti na kojoj ne važe postojeća pravila poštovanja konvencija. Gledajući inserte koji su izabrani za vas videćete na koliko sve neverovatnih načina razne strane kinematografije nesmetano komuniciraju sa publikom dok pri tom razaraju sve opšte prihvaćene norme i nešto što nazivamo dobrim ukusom. Svrha ovih tribina je da se dokaže domaćem auditorijumu koliko se ludo može zabavljati i kakvu katrazu može dostići gledajući ovakvu vrstu filmova. Kroz šok do umetnosti, jer naposletku umetnost nema i ne treba da ima granice.”, kažu Radivojević i Bekvalac.

Prva tribina ove godine je ŠOK KORIDOR VS FEST, 18. februara od 20:30 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Pošto samo nekoliko dana kasnije počinje FEST najbolje je početi sa starim duelom ŠOK KORIDORA i FEST-a. Tradicionalna tribina na kojoj će ŠOK KORIDOR predstaviti svoj izbor filmova, koji bi trebalo da budu na FEST-u, a nisu. Odgledane inserte iz filmova različitih žanrova publika će moći u narednim danima da uporedi sa programom koji je ponudio festival i da presudi čiji je izbor bio bolji.

Dosta tema je već obrađeno u okviru ŠOK KORIDORA – na neke ćemo se vraćati zbog aktuelnosti a na druge jer pokrivaju velike oblasti koje nije moguće obraditi kroz samo jednu tribinu, pogotovo jer kinematografija stalno napreduje i konstantno se pojavljuju novi autori koji se bave šok temama. 

Neke od tema koje vas očekuju do kraja 2019. su:
EMIGRANTSKI ŠOK (Trenutno aktuelna tema kojom su se bavili mnogi filmski autori)
DOKUMENTARNI ŠOK (U svetu dokumentarnog filma se stalno nešto novo dešava, periodično treba prikazivati čime se bave autori u ovoj oblasti)
SERIJSKI ŠOK (U poslednjih nekoliko godina se pojavilo mnogo filmova koji obrađuju serijske ubice sa novog aspekta i fokusirani su na njihove početke i motivacije)

www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *