Film

Nagrada „Vip poziva“ uručena Dunji Jocić

Koreografkinja Korzo teatra iz Haga Dunja Jocić, dobitnica je prestižne nagrade „Vip poziva“, koju ove godine po deveti put dodeljuju Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile. Dunji Jocić priznanje je uručio generalni direktor kompanije Vip mobile, Dejan Turk, na svečanosti u Ateljeu 212, nakon predstave „Ne govori sa mnom dok spavam“. Zbog velikog interesovanja, pored dva planirana izvođenja ove predstave, tokom festivala bilo je organizovano i još jedno dodatno, a beogradska publika je uz ovacije ispratila sva tri izvođenja predstave za koju je režiju, koreografiju i dizajn scene uradila dobitnica nagrade.

Dejan Turk i Dunja Jocić

Dunja Jocić je svoje prve baletske korake napravila u Baletskoj školi „Lujo Davičo“ u Beogradu u kojoj je diplomirala 1998. godine, nakon čega studije nastavlja na Roterdamskoj akademiji za igru. Nakon sticanja diplome u Roterdamu, 2002. godine, igrala je sa istaknutim koreografima i u kompanijama, poput Klub Gaj i Roni i Emio Greko/ Piter Šolten (Holandija), Ballet du Nord (Francuska), Saskia Bodeke i Piter Grinavej.

Svoju prvu samostalnu produkciju “Bez cveća, molim” kreirala je 2007. godine, a u okviru svojih koreografskih angažovanja, oprobala se i na ekranu. Tako je nastao nagrađivani film “Ogledanje” (2011), kao i njen drugi filmu “Priča“. Koreografski rad Dunje Jocić do danas je prikazan na brojnim važnim pozorišnim scenama i festivalima, a prošle godine je na najvažnijem festivalu igre u Holandiji dobila jednu od najprestižnijih nagrada, nagradu za najboljeg nezavisnog koreografa u 2018. godini.

Predstava “Ne govori sa mnom dok spavam”

Nagrada „Vip poziva“ ustanovljena je pre osam godina sa ciljem promocije rada uspešnih baletskih umetnika sa naših prostora, koji su izgradili karijere u brojnim uspešnim ansamblima širom sveta. Ovom nagradom, Vip mobile i Beogradski festival igre odaju priznanje domaćim umetnicima, a ovdašnjoj publici približavaju savremenu baletsku igru. Kao glavni partner festivala, Vip već 12 godina podržava razvoj umetničke igre u Srbiji i kao društveno odgovorna kompanija ulaže u zajednicu u kojoj posluje. Pokazatelj ove uspešne dugogodišnje saradnje je i zajednički kreiran slogan „Komunikacija u pokretu“, a osim nagrade „Vip poziva“ Vip sprovodi i druge projekte, među kojima su najznačajniji nagrada „Vip iskorak “, kao i projekat za mlade igrače „Vip talenti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *