Umetnost

Uručene nagrade sa 14. Međunarodnog festivala Zlatna vila iz Prijedora

Na ovom festivalu koji je trajao od 18. do 24. aprila učestvovalo je sedam pozorišta iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ekipa predstave „Osama-Kasaba u Njujorku“ osvojila je četiri nagrade. Andrija Kuzmanović je za ulogu Pripovedača dobio nagradu za najboljeg glumca. Dejan Pejović je dobio nagradu za najbolju autorsku muziku za ovu predstavu. Posebna nagrada dodeljena je Kosti Peševskom i Darku Bajiću za dramatizaciju teksta, koji je nastao po romanu „Osama“ Vladimira Kecmanovića. Iva Ilinčić je proglašena za najbolju mladu glumicu festivala za ulogu Milice.

„Publika u Prijedoru nas je lepo prihvatila i imali smo dobru energiju to veče, dobro smo se osećali među njima i mislim da se to raspoloženje prebacilo i na predstavu. Ova nagrada za mene je veliki uspeh, ali ništa od toga ne bi bilo da nije tu moja ekipa. Andrija i ja gledamo na ovo kao na zajedničku nagradu“, kaže Iva Ilinčić.

Nagrade je uručio direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš.

„Mnogo se zahvaljujem ljudima iz Zvezdara teatra koji su uspostavili sa pozorištem u Prijedoru izuzetnu saradnju i moram se pohvaliti da veliki broj predstava koje igraju ovde, igraju i u Prijedoru“, kaže Baroš.

„Osama-Kasaba u Njujorku“ je predstava o ljubavi i prijateljstvu, onom pravom koje može da se prekine samo velikom tragedijom kao što je rat. Glumačku ekipu predstave čine Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

Na kraju ceremonije uručenja nagrada, glumci su odali počast glumcu Mihailu Miši Janketiću.

„Ja sam imao ludu sreću da delim s njim scenu. Glumci mrze tišinu zato nećemo minut ćutanja, nego minut aplauza za Mišu“, rekao je Andrija Kuzmanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *