Nina Radulović, prefinjene lepote, aristokratskog držanja, stilom i stavom brani urođenu ženstvenost. Besprekorna dikcija, odmerenost u nastupu i profesionalizam odaju školovanog novinara, osobu vernu svom poslu.
Zrelost njenih razmišljanja i širina interesovanja joj profesionalno donose brojne komplimente i nove projekte u kojima se, pored uspešne karijere voditelja i novinara, bavi i producentskim poslom.
Njene ambicije plivaju i u moru i u reci, pa joj je važno da privatno bude dobra majka, a na radnom mestu visoki profesionalac. Iako smatra da je racionalnost njen forte, iz nje zrači toplina neiskvarene duše i želja za kreativnim postignućem, pa tek očekujemo da je vidimo u novim profesionalnim angažmanima koje svojim kvalitetima bez sumnje zaslužuje!
- Kada Vam stvari izgledaju nemoguće, kako ih rešavate? Tražite li zamenu, rešenje ili nešto treće?
Uvek može da se nađe razlog da odustanete i pobegnete od problema, ali samo je jedan da nastavite do cilja — a to je lična odluka. Za mene odlučnost rađa volju, a ona dalje strpljenje, upornost i veru. Nekako se vodim mišlju da uvek ima rešenja kad ima vere! Kad stvari deluju nemoguće, ja nalazim provokaciju za izdržljivost i rast u duhu. Život bez problema je neinspirativan. Moram priznati da kad se problem reši nedostaje mi adrenalin i tada hranim glad za neizvesnošću rešavajući sledeći. To razumeju kreativci.
- Šta je za Vas uspeh, a šta popularnost?
Želja za uspehom i potvrdom je ono što mi mije dušu i podstiče me da stvaram bolje, a popularnost često nema baš veze sa uspehom, već naprotiv, sa ovim vremenom koje neguje neke druge vrednosti. Nje bi se odrekao, sigurna sam, svako ko je uspeh dostigao kao posledicu svog rada i potonuća u ono u šta veruje, jer potvrda za stabilno biće stiže iz njegovog stomaka i srca.
- Kako vodite računa o svom zdravlju, a kako o imunitetu?
Zdrava ishrana, suplementi i fizička aktivnost, deluje jednostavno, zar ne? Moja najbolja podrška je to što imam divnu porodicu i sjajne prijatelje i na tome svako jutro i veče zahavlim Bogu.
- U poslu su Vam potrebni uzbuđenje, izazov, entuzijazam ili neka stimulacija?
Uspeh u poslu mora da se sanja da bi bio moguć. Tako, na primer, čuvam svesku i olovku za zapisivanje snova i ideja, ako se probudim u toku noći. Često se iznenadim ujutru kad vidim kako sam kreativna dok sanjam. Takođe, potrebni su mi rokovi koji me podsećaju da živimo u vremenu kada je važno osetiti trenutak, prihvatiti i pristati na priliku koju ste dobili.
- „Putevima šampiona“ su doživeli veliki uspeh. Kako ste se suočii sa svim izazovima? Kakvo je to bilo iskustvo?
Dugo sanjani projekat, emisija „Putevima šampiona“, koja se prikazuje na Arena sport TV je spojila večitu ljubav muškaraca prema fudbalu i čežnju većine žena da se upoznaju sa svetskom kulturom i znamenitostima. Snimanja su izuzetno naporna, jer se uglavnom radi napolju, na suncu, kiši, u buci vreve metropola, a često i na pozicijama gde nije dozvoljeno snimanje, pa to stvara dodatni adrenalin. Nisam bila poznavalac fudbala do pre godinu dana, a sad sam praktično postala ekspert. Omađijana sam „Putevima šampiona“ te je na You Tube-u mojih bar 70% pregleda, iako sam svaku epizodu pogledala po 5 puta u montaži!
- Kako ste proveli period u samoizolaciji po povratku sa snimanja po Evropi? Da li ste u razmišljanjima otkrili neko novo ja, nove sposobnosti i veštine? Da li ste period iskoristili da se lično nadogradite ili ste pak odlučili da se zasluženo odmorite?
Kada sam iz Pariza i Liona doputovala dan pre uvođenja vanrednog stanja, nisam ni znala šta me i koliko čeka. Čini mi se da sam prespavala tih mesec dana. Od neaktivnosti sam „zaradila“ bol u kičmi, ali zato mozak nije mirovao. Nastale su neke sjajne ideje za nove projekte o kojima ćemo uskoro! S druge strane, izolacija u kojoj smo neminovno bili svi na ovaj ili onaj način nas je naučila važnu stvar — da je porodica ipak najveća vrednost i oslonac i da je svet globalno selo, da nismo sami i da nas se sve tiče!
- Kako vaspitavate sina? Da li ste odlučni ili mu dopuštate da bude u pravu?
Deca se razlikuju, pa samim tim i pristup vaspitanju. Moja majka ima običaj da kaže da sam ja bila razumna i poslušna i da je oko svega lako mogla da se dogovori sa mnom i nije bilo potrebe za velikim pritiskom, ali moram priznati da je bila stroga i vrlo ljubavna. Moj sin Lav ima slične osobine mojim, ali pošto je dečak ima veću potrebu da se igra i živi u svom svetu iz kog ga nije lako izvući, pa je i te kako važno da oseti odlučnost. Razgovor je najbolja vaspitna mera. Ipak, ta komunikacija mora da se desi u pravom trenutku, kada je dete spremno da podeli svaku svoju priču sa vama.
- Kako biste voleli da Vas ljudi vide i pamte?
Zvuči kao da smo na kraju, a osećam da sam tek na početku života, ljubavi, planova, dostignuća! Volela bih da me ljudi vide onakvom kakva jesam, kao ženu koja je adekvatno vrednovana, shodno trudu i radu koji ulaže u posao i ljude koji je okružuju. Ne zadovoljavam se više dokazivanjem da sam sposobna i kadra za sve u šta se upustim. To me umara i oduzima mi vreme za važne stvari. Ako i postoje predrasude o mladim i uspešnim ženama, ja definitnivno želim da ih uklonim. Za deset godina sebe vidim kao producenta velikih i gledanih televizijskih i serijskih, pa zašto ne i filmskih formata.
- Koji je Vaš modni stil?
On je prilagođen mojoj visini. Na sreću, ograničena sam inače bih sav novac potrošila na garderobu kad bi mi sve odgovaralo. Ipak često mi bude žao što teško pronalazim ono što mi odgovara, ali to zasigurno čuva moj budžet. Spojila sam modu, posao i način života. U Nacionalnom Dnevniku sam poslovna žena u sakou, sa japankama na nogama, koje se od stola ne vide, a na poslovnom sastanku nosim farmerke, patike i uvek sako, kojim ostavljam profesionalan utisak. Danas je u modi sve dozvoljeno, ali važno je imati meru i izborom detalja pokazati kom stilu pripadate.
- Koju hranu volite? Šta je to što najviše volite da jedete?
Ja sam „svaštojed“, mene je veoma lako nahraniti. Volim da jedem i da istražujem nove ukuse i mirise. Obožavam pirinač na sve načine, ali i ribu. Salate i supe su obavezne svakog dana. Imam „odvojen“ želudac za slatko, tako da obrok mogu da počnem i završim slatkim, a da između bez problema jedem slano. Ono o čemu vodim računa je količina, jer mislim da je u tome tajna vitkosti i to se u mom slučaju i dokazalo.