Po receptu Tatijane Turanove
Testo:
Dve veće šake brašna T400 (meko)
4 kašike hladnoceđenog maslinovog ulja
50-60 ml mlake vode
Prstohvat soli
Fil:
200 g hokaido bundeve (isečene na kockice)
½ praziluka
2 kašike maslinovog ulja
Prstohvat soli
Biber
100 g feta sira
Za služenje: kisela pavlaka i sveži vlasac
Pomešati brašno i so pa polako dodavati vodu i ulje. Umešati rukom da se sjedini (po potrebi dodati još malo vode) i mesiti pet-šest minuta tako da se dobije glatko, sjajno testo koje se ne lepi, a ipak nije tvrdo. Nakon toga razvijte testo na debljinu od dva-tri milimetra.
Na polovinu testa stavite po kašičicu fila i komadić feta sira tako da su gomilice udaljene jedna od druge dva-tri centimetra. Potom pažljivo prekrijte gomilice slobodnom polovinom testa. Prstima nežno utapkajte testo oko fila da istisnete vazduh pa pritisnite da se testo slepi na ivicama. Isecite raviole.
Vodu stavite da proključa, ubacite kašičicu soli i raviole. Kada ravioli isplivaju na površinu, kuvajte ih još minut i nakon toga izvadite mrežastom varjačom tako da se voda dobro ocedi.
Poslužiti toplo, preliveno kašikom kisele pavlake, vlascem i ostatkom fila.