O nama Reč urednice

Kako je nastajao Aha magazin za kreativniji život

indexKada počinjem da radim neki nov projekat, biram ljude s kojima se lako i najlepše smejem. Ozbiljnost je velika bolest današnjice. Čim počneš nešto da tretiraš ozbiljno, pa i sebe samog, svoju karijeru ili druge ljude – u opasnosti si da pogrešiš. Ako neko ne ume da se nasmeje najpre sebi a onda i stvarnosti koja ga okružuje, znam da se neće dugo zadržati u kreativnom poslu. A mi smo se tako dobro smejali zajedno da sam znala da smo pravi tim! Kreativan se kreativnom raduje. Jer samo onaj ko istinski radi neki kreativan posao, zna da prepozna i ceni tuđ. To su mala kreativna bratstva kao neka vrsta paralelnog sveta. Trenutno prepoznavanje sa saradnicima. Havajska košulja i svilena haljina na minusu. Dizajn kao prva ljubav, istina i lepota. Žensko pismo i muški dizajn.

S idejama u glavi koje se smenjuju i ljudima od duha, kao putokazima u stvaranju novog magazina od belog lista papira. Urme s Rambom i jedrenje po skrivenim prostorima intime. Privatna žurka s Mirom Bobić Mojsilović dok đuskamo zatvoreni u studiju. Žongliranje s Andrijom Gerićem. Paralelni univerzumi i Vesin salaš iz hiljadu i jedne noći. Orijentalni duh i mudrost Azre Bozaj koji nas osvajaju bez borbe. Hrana za ambiciozne direktno od lidera Alco grupe Miroljuba Aleksića i predsednika UO Societe General banke Gorana Pitića. Istok Pavlović nas uči kako osećati digitalno. Rad kao vrhunsko uživanje i “never-ending party”. Kao škola kuvanja s našom Nevenom u jednoj neobičnoj “brazilskoj” kući u idiličnom Bačkom Petrovcu. I otkrivanje čuda u običnom! U koprivi iz naše bašte ili pravljenju kineskih valjušaka s mojom Ljiljom, Vučkom, Draškom, Ninom, Nikolom, Sanjom, Snežom, Tijanom i Bojanom. Zar i kuvanje nije kreativna stvar?!

I svaki kreativni proces pomalo liči na kuvanje. Svi imamo dostupne raznorazne recepte, sve namirnice i sve izgleda lako i jednostavno, naročito kada se ideja desi, kada od nje nastane proizvod, kao da bi to mogao napraviti svako, a opet, retki su oni koji uspevaju da od poznatih sastojaka naprave čaroliju doživljaja!

Pred vama je Aha magazin za kreativniji život.
Nadam se da ćete u njemu uživati bar onoliko koliko smo mi stvarajući ga za vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *