Lični razvoj Zdrave priče

Siniša Ubović: Poverenje u život je najvažnije

unnamedsin     Siniša Ubović, glumac i učitelj životnih veština po metodologiji čuvene Luize Hej, koji živi ono što predaje drugima, daje nam konkretna uputstva za lični razvoj i afirmacije za najbolju moguću godinu koja je pred nama.

Koje misli kreiraju vašu stvarnost?

     Svaka misao koju mislimo kreira našu stvarnost. Kad se osvrnem na period kad sam bio nezadovoljan životom kojim sam živeo, shvatam da je ta stvarnost bila veoma logična i usklađena sa svim onim što sam mislio o sebi i što sam verovao o životu. Zato danas, s tom spoznajom, biram čemu ću pridavati svoju pažnju, vodim računa o rečima koje izgovaram kao i o mislima koje mislim. Biram da ne gledam vesti koje govore o ne tako lepim stvarima i volim da slušam i razgovaram o uspehu svake vrste

unnamed

Kako “otključavate vrata” u stvarnom, porodičnom životu, a kako u kreativnom?

     Mi smo deo jedne mnogo šire slike i u svaki odnos, bilo poslovni, bilo prijateljski ili porodični, unosimo ono što jesmo. Kreativnost je naš neodvojivi deo i što pre je osvestimo, pre ćemo shvatiti da sve što radimo postaje jedno malo čudo. Otključati vrata svoje kreativnosti moguće je onda kad postanemo svesni da je svako od nas poseduje i sve što činimo, u bilo kom segmentu dana i života, može biti poligon za otvaranje našeg kanala kreativnosti. Često se veruje da je umetnost jedino polje u kom se kreativnost ispoljava, ali video sam i mnoge ljude koji su kreativni u nekim naizgled nekreativnim poslovima. U Australiji sam, na primer, imao priliku da vidim čistača u parku, kod nas bi rekli đubretara. Sofisticiranost kojom je on, noseći pritom crni šešir i bele rukavice, menjao kesu na kanti u parku, prskao sredstvo za dezinfekciju po obodima i stavljao novu kesu, i to s takvom posvećenošću i dostojanstvom, za mene je bio prizor ravan gledanju fantastičnog pozorišnog igrokaza. Život sam po sebi može biti umetničko delo. Naše je samo da izaberemo tehniku kojom ćemo se izraziti.

Koje stare ideje menjate za nove?

       Nekad sam verovao da meni u životu sve mora ići na teži način. To mi je i bilo iskustvo kroz koje sam često prolazio. Kada sam otkrio da je to ideja koju celog života ponavljam i koja me sputava, zamenio sam je afirmacijom koja kaže: sve što radim, radim s lakoćom i na savršen način. To je postala moja nova ideja koju sam za sebe izabrao i mesecima sam je ponavljao dok nije postala moja nova istina. I zaista, danas mi uglavnom sve ide s lakoćom, a ako ne ide lako, znači da ili nije pravi trenutak ili da mi to možda i ne treba. Tada umanjim važnost i pustim. Poverenje u život je ono što je najvažnije. Život za nas uvek ima savršen plan i važno je nekad primetiti da smo krenuli isuviše da plivamo uzvodno i da se mučimo. Kad se opustimo, sve se pokrene i ubrza.

Poruka/uputstvo čitaocima za ulazak u novu 2016. godinu.

     UŽIVAJTE U ŽIVOTU JER ŽIVOT UŽIVA U TOME ŠTO STE BAŠ VI NJEGOV DEO!

Tekst: Ljilja Budić Stanković  

Posetite Sinišinu stranicu: http://www.putpromene.com/.

*Ceo intervju sa Sinišom Ubovićem pročitajte u štampanom izdanju Aha magazina – šesti broj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *