Gde ići? Gradski vodič

„Božanstveni svetovi“ Salvadora Dalija

 

indexsal

Svi ljubitelji dela Salvadora Dalija imaju priliku da pogledaju neke od njegovih najpoznatijih grafika u okviru izložbe “Božanstveni svetovi” koja se održava u Kući legata do 27. marta. Posetioci će imati priliku da vide više od 240 najpoznatijih grafičkih listova ovog čuvenog španskog umetnika, među kojima su i dela iz njegovih najobimnijih opusa – „Božanstvena komedija“ i „Biblija Sakra“, zatim „Dalijevi konji“, kao i „Hommage a Leonardo da Vinci“.

indexali

Kroz ove Dalijeve grafike, posmatrač se upoznaje sa sadržajem Biblije i Božanstvene komedije, zbog čega ova izložba ima specifičan edukativni karakter, a zbog same tehnike, ovi radovi zauzimaju vrlo posebno mesto u Dalijevom stvaralaštvu. Pored ovih grafika, moći ćete da vidite i dekompozicije „Božanstvene komedije“, zatim različite tapiserije, sklupture, medalje, kao i bronzani reljefi.

dal

Cena individualne ulaznice je 400 dinara, dok ulaznice za đake i studente uz važeće đačke i studentske legitimacije, penzionere, decu mlađa od 10 godina koštaju 200 dinara. Izložbu možete posetiti od utorka do nedelje, od 10 do 20 časova, a javna vođenja kroz izložbu se održavaju sredom i subotom u 12h i 18h.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *