Beauty Fashion & Beauty

Estera – centar estetske medicine: Nega kože u skladu s godinama

IMG_2038a

S prvim znacima starenja susrećemo se već oko tridesete godine, zato s pravilnom negom treba početi na vreme u skladu s preporukom stručnjaka. Usled aktivnog životnog stila, velikog broja obaveza, a nedostatka slobodnog vremena za opuštanje i posvećivanje sebi, koža u ovom periodu često je dehidrirana, ten sivkast, a izraz lica umoran. Tako je mezoterapija u ovoj životnoj fazi nakon tridesetog rođendana dovoljna da koža nadoknadi vitamine, minerale, antioksidanse, amino-kiseline, te samim tim vrati mladalačku zategnutost i jedrinu. Površinski pilinzi lagane teksture na bazi voćnih i biljnih kiselina mogu umnogome uticati na poboljšanje kvaliteta kože budući da se dublje strukture podstiču na revitalizaciju.

Kako godine prolaze, bore postaju sve izraženije, gubi se tonus i elastičnost, smanjuje sinteza kolagena, istanjuje epiderm, a pojavljuju se i prve fleke i kapilari. Približavajući se četrdesetima, brazde oko očiju, između obrva i oko usana postaju sve istaknutije. Hijaluronskim filerima, koji se popularno nazivaju „punjači bora”, efikasno se mogu korigovati navedene nepravilnosti na licu, istaći jagodice, blago popuniti usne, podočnjaci, a zadržati potpuno prirodan izgled. Hijaluronska kiselina je supstancija koja se nalazi u našem organizmu, ali se s vremenom troši usled starenja, UV zračenja, zagađenja i drugih činilaca. Da bismo očuvali mladolik izgled, u estetskoj medicini se poslednjih godina primenjuju fileri, tj. sterilni prozirni gel koji sadrži hijaluronsku kiselinu te pruža čvrstinu i elastičnost koži jer poseduje izuzetnu sposobnost vezivanja vode. Tako održava optimalni tonus, neutrališe dejstvo slobodnih radikala i omogućava bolju hidrataciju tkiva. U ovom periodu preporučljivi su i dublji hemijski pilinzi na bazi trihlorsirćetne kiseline kojim se uklanja površinski sloj kako bi nova koža bila spremna za upijanje hranljivih sastojaka iz krema i preparata za negu. Mezoterapija je svakako i u ovoj fazi veoma važna za održavanje integriteta kože zahvaljujući vitaminima, biljnim ekstraktima, homeopatskim agensima, oligoelementima. Tretman izbora za osobe koje su zagovornici prirodnih vidova podmlađivanja sigurno je PRP, odnosno biostimulacija sopstvenom krvnom plazmom.

Posle pedesete regeneracija ćelija se znatno usporava. Kolagen se brže razgrađuje nego što se proizvodi, dok dermis zadržava malo vode i masti. Potporno tkivo ispod epiderma propada, te koža postaje beživotna i opuštena. Najbolja opcija za rešavanje ovog problema jesu 3D mezoniti, tj. čvrsti konci koji se plasiraju u potkožno tkivo u vidu „armaturne mreže”. Nakon nekoliko meseci naša koža oko niti stvara nov kolagen i hijaluron, dok se za šest meseci potpuno resorbuju. Idealne su za konturisanje lica i brade, kao i za zatezanje kože na nadlakticama, stomaku, kolenima, unutrašnjoj strani butina. Ovim neoperativnim pristupom postižu se efekti liftinga, ali bez skalpela i dugog perioda oporavka, što je veoma važno za savremenu ženu koja je društveno i poslovno aktivna. Mogućnosti anti-aginga danas su zaista velike, ova grana medicine neprekidno napreduje, samo je potrebno pronaći ono što nama odgovara uz određenu meru kako bi se prirodan izgled negovao i očuvao.

indexes

http://www.estera.rs/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *