Modna pravila

Tajna espadrila: Zbog čega su toliko neodoljive?

Espadrile već nekoliko sezona unazad diktiraju modne trendove, a kako stvari stoje nećemo ih se odreći ni u budućnosti. Njihova tajna krije se u tome sto su jednostavne, udobne, trendi i prilagodljive u najrazličitijim odevnim kombinacijama. Zahvaljujući maštovitim dizajnerima aktuelne su sve boje i svi materijali, te tako i najzahtevniji modni sladokusci ne mogu da im nadju zamerku.

Ovog leta poseban akcenat stavljen je na one prošarane cvetnim motivima, prugama, tufnicama,  ali i unikatnim  printovima za smele i odvažne. Obično se kombinuju uz kežual, ali pristaju i uz elegantle autfite i gotovo su idealan izbor obuće za dnevnu varijantu.

espadrile
foto: shopify.com

Da nije reč samo o porlaznom trendu,  govori i činjenica da su opstale više od 4000 godina, zbog čega ih slobodno možemo svrstati u „večite“ komade koje morate posedovati. Šezdesetih godina prošlog veka prošetale su ih neke od najznačajnijh holivudskih zvezda poput Bridžid Bardo, Džeki Kenedi, Grejs Keli, kao i poznati slikari, savremenici tog doba – Pikaso i Dali.

espadrile
foto: alicdn.com

Danas su to svi oni koji ne žele da prave kompromis izmedju komfora i dobrog stila. Madona,   Dženifer Aniston, Alesandra Ambrosio, Eston Kučer, Tejlor Svift i Džesika Alba samo su neke od modnih ikona koje su godinama verene espadrilama. No, ukoliko prošetate ulicama Njujorka, Londona, Madrida ili Pariza bićete iznenadjeni na koje sve načine i u kolikom broju ih kombinuju stanovnici ovih metropola. Ako ste i vi odlučili da u vrelim letnjim danima budete zapaženi i unesete malo dinamike u svoj stajling, budite sigurni da sa atraktivnim parom espadrila nikako nećete pogrešiti.

Alessandra Ambrosio
cliqueimg.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *