Gde ići?

Magiju budiš samo van okvira

Grupa studenata Univerziteta u Novom Sadu 2000. godine odlučila je da mladima, pre svega u svom gradu, pruži kulturni sadržaj i zabavu. Kao vrsta „izlaza“ iz problema osmišljen je EXIT festival koji se odvija na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu već 16 godina zaredom i okuplja poznata muzička imena današnjice kao što su The Prodigy, Underworld, White Stripes, Dee Face, Gilles Peterson, Sandy Rivera, Massive attack, Prong, Moloko i mnoge druge.

photo: exitfest.org

Predfestivalska atmosfera se uveliko zahuktava! Sve je spremno za sutrašnje svečano otvaranje EXIT festivala koji ove godine u Novom Sadu okuplja goste sa svih meridijana i preko 60 zemalja sveta, dok je broj turista, u odnosu na prošlogodišnji festival, povećan za 30%. Četiri dana zabave, dobre muzike i ludog provoda na EXIT festivalu uvek je zagarantovano. Nekoliko stotina izvođača iz svih muzičkih žanrova zajedno će učiniti da EXIT festival proširi magiju Petrovaradinom.

Svi posetioci će od četvrtka 07. jula do nedelje 10. jula imati priliku da uživaju u do sada neviđenim i još zanimljivijim sadržajima EXIT festivala. Pored svetskih zvezda, svim posetiocima omogućeno i druženje sa pravim, nebeskim zvezdama! Planetarijum na Petrovaradinskoj tvrđavi je Novosađanima poznat kao mesto gde ljubitelji astronomije mogu upoznati Sunčev sistem ili posmatrati pojave i objekte na nebu. Ove godine će svake večeri od 20h do ponoći Planetarijum biti otvoren za posetioce EXIT festivala iz celog sveta. Pored posete Planetarijumu, specijalne svetlosne dekoracije širom tvrđave učiniće da zaista pomislite da ste na nestvarnom mestu i probuditi magiju najvećeg festivala u Srbiji.

Planetarijum
photo: www.exitfest.org

Još jedan od noviteta biće i Zip-Line, spust niz dugačku sajlu sa pogledom na glavnu binu i skoro ceo festival. Avanturisti koji imaju dovoljno smelosti da se prepuste osećaju potpune slobode će svakako uživati u ovome, naravno uz potpunu bezbednost.

Photo: Wikipedia

Neke od muzičkih zvezda koje će ove godine nastupati na EXIT festivalu su The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, Hurts, David Guetta, Wiz Khalifa, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Black Coffee, The Vaccines, Richie Hawtin, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Jeff Mills, Robin Schulz, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Andy C, Maceo Plex, Cock Sparrer, Paradise Lost, klubovi Nitsa, Concrete i Grelle Forelle i mnogi drugi.

Detaljniji program EXIT festivala možete pronaći ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *