Recepti

Filmsko veče uz najukusnije američke palačinke

Nema dileme da je subotnje veče najlepše provesti u dobrom raspoloženju i sa dragim ljudima. Ukoliko ste odlučili da pozovete veće društvo, najbolju prijateljicu ili pak dečka, budite sigurni da nije dovoljno načiniti pravi izbor filma. Jasno vam je da takve večeri ne prolaze bez neobičnih grickalica i poslastica koje svi obožavaju. No, kako ne biste potrošili previše vremena i novca, a opet ostavili utisak „dobrog domaćina“ naš predlog su američke palačinke, meke i vazdušaste kakve ste  imali prilike da probate samo u svecijalizovanim restoranima. Zato vas  učimo kako da ih pripremite brzo, lako i što je najvažnije ne postoji mogućnost da nešto ne uspe!

Foto: yumama.com

Sastojci: 2 jajeta, 2 kašike šećera, 1 kašičica vanil šećera, 250ml jogurta, 50g maslaca, 1 prašak za pecivo i 1 čaša mekog brašna.

Priprema: Odvojiti belance od žumanca i umutiti belance sa jednom kašikom šećera. Drugu kašiku šećera staviti u 2 žumanca i umutiti. U umućena žumanca i šećer dodati vanil šećer, jogurt i otopljeni maslac. Promešati i dodati pola kašičice parška za pecivo i brašno. Kada je sve umućeno dodati u smesu belance. Šporet uključiti na srednju jačinu i sipati direktno na tiganj. Kada je palačinka pečena, možete staviti preko nje krem, nugat, sirup ili sveže voće, zapravo sve što vam se učini ukusnim.

Foto: madamportal.com

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *