Gde ići?

Da li znate koji grad je postao novi Majami?

Izraelska metropola Tel Aviv nalazi se na obali Sredozemnog mora i poslednjih godina predstavlja pravo otkriće kako za mlade i urbane generacije, tako i za iskusne hedoniste koje nije lako očarati . Prednost ovog podnevlja je u tome što leto počinje u aprilu i traje sve do oktobra. Zima je slična našoj jeseni, zbog čega su male šanse da vas tokom posete Tel Avivu sačekaju loši vremenski uslovi.

Foto: icimeeting.com

Bez obzira na modernu akrhitekturu, pretežno mladje stanoviništvo i veliki broj različitih aktivnosti za sve posetioce, ovo je grad sa velikim istorijskim i kulturnim bogatstvom u kojem i te kako možete obogatiti i steći nova znanja. Stari grad Jafa koji se nalazi u okviru današnjeg Tel Aviva predstavlja prikaz njihove tredicije i načina života uz autentične gradjevine od kamena. Medjutim, ono zbog čega je postao toliko aktraktivan, posebno Evropljanima, svakako su nepregledne peščane plaže, žurke i višespratnice koje odaju utisak kao da ste u Majamiju. Oni koji su imali prilike da iskuse i jedno i drugo, kažu da je i tempo života veoma sličan, ali da je Tel Aviv sada mnogo pristupačniji i atraktivniji.

Foto: thewanderers.travel

Stanoviništo pretežno čine Jevreji koji su neverovatno predusretljivi i uvek spremni da ispune svaku želju gosta. Njihova tradicionalna kuhinja bogata je pretežno povrćem, žitaricama i začinima, ali takodje postoji veliki broj internacionalnih restorana pored kojih sigurno nećete ostati gladni. Širom gradskih ulica imaćete priliku da probate najrazličitije cedjeno, ali i voće za jelo. Veliki su pobornici zdrave ishrane pa ćete lako naleteti i na organske sladolede i druge zdrave poslastice.

Foto: thewanderers.travel

Ipak, najbitnije je da spakujete dobro raspoloženje i sa nekoliko prijatelja krenete u avanturu koja budi sva čula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *