Novosti

Osma decenija postojanja beogradskog životinjskog carstva

Beogradski zoološki vrt danas proslavlja svoj, verovali ili ne, 80. rođendan! Na inicijativu gospodina Vladana Ilića, tadašnjeg gradonačelnika i industrijalca, 12. jula  1936. zvanično je otvoren zoološki vrt u Beogradu. Ubrzo nakon otvaranja Beogradski zoo vrt postaje omiljeno mesto Beograđana i svih ljudi koji vole životinje i uživaju u njihovom prisustvu.

photo: danubeogradu.rs

Povodom postojanja osme decenije beogradskog životinjskog carstva organizovana je 10. međunarodna bijenalna izložba karikatura „Zlatni osmeh 2016.“, kao i 1. međunarodni konkurs karikatura „Animal Cartoon“. Ova izvedba omogućena je u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), Udruženjem karikaturista Srbije FECO i Portalom Animal Cartoon.

photo: www.pressonline.com

Na dan jubileja, ali i za vikend, sve posetioce očekuje niz zabavnih i kulturnih sadržaja, počevši od onih najmlađih kojima Beogradski zoo vrt priprema različita iznenađenja. Naime, u subotu 16. jula, sa početkom u 11 časova, dečji hor „Čarolija“ održaće svoj koncert, dok će celokupni program voditi Minja Subota.  Pored toga, biće postavljeno i posebno igralište „foto-but“, organizovano crtanje po licu mališana i još različitih zanimljivosti u kojima će deca uživati.

photo: www.beozoovrt.com

Više informacija o radu Beogradskog zoološkog vrta možete pronaći ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *