Ideje za dom

Tradicionalni ukus kafe

Dobar početak dana prepoznaje se po čuvenom mirisu turske kafe koja zasigurno razbuđuje sva vaša čula. Bilo da ste student kome je kafa potrebna prilikom učenja, mama koja ustaje pre svih i sama ispija svoju prvu jutarnju kafu ili ipak to više volite da uradite u društvu, bitno je da znate par zanimljivih činjenica o napitku koji se koristi širom sveta.

Photo: www.danichristoffer.com

Naime, sredinom 14. veka uzgajana kafa stigla je do Jemena gde je pripremana po receptu koji je prvo korišćen u Etiopiji. Istanbul je prihvatio kafu u 1555. godini tokom vladavine Sulejmana Veličanstvenog. U otomanskoj palati je otkriven nov način pripreme kafe: zrna su pečena na vatri, fino mlevena i zatim sporo kuvana sa vodom na žaru. Primenom novog načina kuvanja i novom aromom kafe, njena slava se raširila dalje. Zahvaljujući trgovcima i putnicima koji su prolazili kroz Istanbul, turska kafa se uskoro raširila na Evropu i na kraju i ceo svet.

Photo: www.latoro.com

Sledi pitanje – kako skuvati savršenu tursku kafu? Optimalna temperatura ključanja omogućava da svi ukusi i mirisi pređu iz kafe u vodu. Sada je to još lakše zato što je tu Beko koji obnavlja tradiciju kafe. Isti tradicionalni ukus, ista bogata kremasta pena, ali na brz, jedostavan način uz savršene rezultate, svaki put.

 

 

Photo: www.downloadwallpaper.info

Kada džezva za kafu postane fensi aparat

Naš predlog za pomoć pri kuvanju savršene kafe je Beko Mini aparat za kuvanje turske kafe, prvi aparat na svetu za kuvanje turske kafe sa 18 patenata.

BKK 2300 beli urbani Mini aparat za kuvanje kafe

Neke od karakteristika ovog aparata su:

  • Posuda za kuvanje kafe sa dnom od nerđajućeg čelika
  • Osvetljeni otvor za posudu
  • Sistem za sprečavanje prelivanja kafe
  • Kompaktan dizajn aparata koji zauzima vrlo malo prostora
  • CookSense dupli detekcioni sistem protiv prelivanja kafe
Picture2
BKK 2300 sivi urbani Mini aparat za kuvanje kafe

Više informacija možete dobiti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *