Novosti

Uvek je vreme za humanost – pokažimo je

Ko je mladić oko kojeg se udružio čitav grad?

Mario Jurešić, student i snimatelj iz Beograda, ima 29 godina i boluje od malignog melanoma četvrtog stepena. Jedino rešenje za njegovo izlečenje je TIL terapija u Izraelu. Imamo samo mesec dana da sakupimo 160 000 evra i tako sačuvamo Marija. Kako bi u što kraćem vremenskom periodu bila prikupljena novčana sredstva za lečenje ovog momka, pokrenuta je akcija „Pošto život?“.


„Pokrenuli smo tu akciju, jer uglavnom svi mislimo: ’Ma, to ne može meni da se dogodi.’ Ali, zamislite da vam lekar ipak saopšti da ste teško bolesni i da vam je skupa terapija jedina šansa da preživite. Mislite da su sve nade izgubljene, jer ne možete sebi da obezbedite lečenje. Međutim, nije sve tako beznadežno. Kada smo tu jedni za druge, čuda su moguća. I to nije fraza. U našem slučaju, to se zaista desilo – svi smo se okupili, Marijevi drugari, porodica i kolege, kako bismo što pre prikupili neophodna sredstva i omogućili Mariju da ozdravi“, rekla je njegova drugarica i koleginica Simona.
Ceo septembar biće posvećen Mariju i sugrađani će biti u mogućnosti da ovom momku pomognu posećujući različite koncerte, žurke i aukcije koji će biti isključivo humanitarnog karaktera. U više od trideset lokala širom centra Beograda biće postavljene kutije za donacije, a svoje nastupe potvrdili su najbolji beogradski di džejevi i poznati muzičari, među kojima su: Repetitor, Ti, Threesome, Škrtice, Ana Ćurčin, On Tour, Stray Dogg i Zemlja gruva.

„Prvi ’Vikend za Marija’ biće održan od 9. do 11. septembra u popularnim barovima u Cetinjskoj ulici. Blagovremeno ćemo obaveštavati posetioce kada i gde mogu da uživaju u dobroj muzici i zanimljivim događajima, a da uz to pomognu da se našem drugaru pruži prilika za izlečenje“, dodala je Simona.

Sve informacije o planiranim događajima za pomoć Mariju dostupne su na zvaničnoj Facebook stranici „Pošto život?“
https://www.facebook.com/postozivot/?hc_ref=PAGES_TIMELINE , a SMS broj za donacije će uskoro biti aktiviran.

Za prikupljanje sredstava otvoreni su namenski računi:
Dinarski rn: 205-9011005952586- 80
Devizni rn: 9031021474911
IBAN: R.S. 352059031021474911860
Komercijalna banka, na ime Mario Jurešić
PayPal: mario.juresic@fmk.edu.rs

Mario je jedan od nas. Neko tvoj. Neko naš.
Ono što možemo jeste da budemo tu jedni za druge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *