Ideje za njega Ideje za nju Inspiriši se

Igle, konci & konopci

Free climbing ili slobodno penjanje je disciplina koja se razvila iz alpinizma, a opisuje je slobodno savladavanje penjačkih smerova bez korišćenja tehničke opreme za penjanje, već se oprema koristi za sprečavanje eventualnih padova. Smisao sportskog penjanja je savladavanje što težih detalja stene “slobodnom tehnikom” bez obzira na visinu uspona.

penjanje-3Foto: Igle, konci & konopci

Svakodnevno penjući i pomerajući granicu mogućeg, sportski penjači sjedinjuju maksimalan adrenalinski doživljaj, izuzetnu psihološku stabilnost , potpuno ucešće svih mišića i lepotu gracioznog penjanja. Osnovna oprema svakog penjača je uže, pojas za penjanje, sprava koja služi za osiguranje (gri-gri), tu su i kompleti koji služe za ukopčavanje užeta prilikom vođenja na smeru, penjačice (specijalno dizajnirane patike za penjanje) i vrećica za magnezijum. Baveći se ovim interesantnim sportom, nametnula mi se prosto potreba da ovaj deo opreme (vrećica za magnezijum) nekim svojim viđenjem na neki način “osavremenim” i vizuelno učinim atraktivnim.

penjanje-5
Foto: Igle, konci & konopci

Strogo poštujući suštinu (a to je funkcionalnost, brz i lagan pristup penjača magnezijumu) došla sam na ideju da neobičnim i duhovitim printovima “ukrasim” površinu vrećice, i upravo je to ono što je mnoge koji se bave ovim sportom privuklo da u svojoj opremi imaju jedan ovakav unikatni komad.

penjanje-2Foto: Igle, konci & konopci

Igle, konci & konopci se bave izradom i prodajom unikatnih vrećica za magnezijum.

FB: Igle konci i konopci
Telefon: 064 3895045

Email: iglekoncikonopci@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *