Gde ići? Gradski vodič

IX BAFE – Zipplast glavna zvezda

Svečano otvaranje 9. Balkan Art Fashion Event-a (BAFE) je pripalo „ZIPP IT” reviji, koja je ostavila najviše utisaka na posetioce. Inspirisana patent zatvaračima, ova revija je osmišljena u saradnji sa firmom Zipplast iz Požege. Zipplast je obezbedio patent zatvarače za sve dizajnere čiji je zadatak bio da osmisle originalne modne komade. Četrdeset dizajnera je izradilo vrlo origialne i moderne kreacije i oduševilo je sve goste na ovoj reviji. Sve kreacije se mogu pogledati na zvaničnoj stranici BAFE-a u albumu „ZIPP IT”, a dizajner čija kreacija bude imala najviše „lajkova” publike osvojiće nagradu.

villena

Drugog dana najveću pažnju je izazvala revija-performans Villene Viscaria i Andree Dolores sa njihovim bajkovitim kreacijama i scenskim pokretima.

Trećeg dana studenti prve i druge godine odseka za modni dizajn Metropolitan Univerziteta su predstavili svoje dizajne, a ovo veče je zatvorila revija Jean Angie Kasera iz Bosne i Hercegovine.

bafe-1

Prva tri dana posetioci su imali prilike da vide 35 revija mladih dizajnera iz regiona, a 29. novembra i 1. decembra planirano je još modnih događaja u Savamali. Dodela nagrada je zakazana za 2. decembar u Zepter hotelu, kada ćemo saznati koja imena su najveće mlade nade mode celog regiona Ex Yu država.

Fotografije: BAFE arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *