Fashion & Beauty Modna pravila

10 modnih zapovesti

Jelena Stefanović je kostimograf i modni dizajner koja kreira vrhunsku sofisticiranu a nosivu modu. Prefinjeni pažljivo izrađeni komadi od svile i drugih najkvalitetnijih materijala laskaju i slave ženinu posebnost a privilegija šivenja po meri ostaje simbol istančanog osećaja za stil i unikatnost u vremenu masovne produkcije i uniformnosti. Za Aha magazin otkriva svoje „modne zapovesti”…

Modu ne trepro gym logo final kriveba shvatiti preozbiljno, ne pravite od toga ni spektakl ni frustraciju, zapovesti zapravo ne postoje – postoji samo zdrav razum. Igrajte se u okvirima sopstvenog stila, ubacite ponekad neki neočekivani detalj, iznenadite sami sebe! Pomoćiće vam ukoliko u ormanu držite nekoliko već uparenih kombinacija.

pro gym logo final krive

Uvek se rukovodite time da li je taj odevni komad udoban – udobnost je jedna od najboljih vodilja prilikom odabira, budite racionalni i praktični. Muška moda je često mnogo praktičnija, i iz nje možemo u tom smislu mnogo da naučimo i primenimo u ženskom odevanju. Razmislite o tome! Pritom nikako ne treba da gubite ženstvenost.

Nikada ne možete biti previše doterani za neku priliku, nikada se zbog toga nećete loše osećati. Greška može biti samo ukoliko je suprotno. I još jedna stvar: ukoliko se vi osećate nesigurno u vezi sa sopstvenim izborom odeće, sigurno tako delujete i drugima. Celokupni utisak čine ravnoteža, forma i sadržaj. Tu se opet vraćamo na prvu tezu… jedno ne može da isključuje drugo.

Tekst: Jelena Stefanović

Foto: Belgrade Fashion week i Marija Ančić (za Elle)

*Sva modna pravila pronađite u novom broju Aha magazina – januar / februar XI broj 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *