Nekategorizovano

Sreća je svakodnevni život koji živimo

Rođena za scenu, od dečije zvezde u 3K – duru do jedne od najcenjenijih pop pevačica
na našim prostorima. Moćnog glasa, uvek nasmejana i tako „neprirodno” prirodna za današnje vreme, Jelena Tomašević nas uči jednostavnosti i lepoti svakodnevnih malih stvari.

jelenaKako izgleda radni dan žene koja se uspešno bavi javnim poslom, a pritom ima po- rodicu i dete?
Imam sreću da se bavim poslom koji nema radno vreme, pa mnogo svog vremena provodim sa kćerkom i suprugom. Kada imam obaveze, obično se desi da ih Ivan nema, tako da je uvek jedno od nas dvoje sa Ninom.

Koji Vam je najbolji trenutak u životu, koji Vas je promenio ili pomogao?
Porodica mi je na prvom mestu. Otkako sam se udala i porodila, na život gledam iz drugog ugla. Naučila sam da odvojim bitno od nebitnog, da poređam prioritete u životu i da se distanciram od negativnih ljudi. Sve je stvar odluke i stava. Ja sam odlučila da budem srećna i tako živim i radim.

Kako zamišljate savršen trenutak sreće?
Okružiti se pozitivnim ljudima, biti zahvalan životu što smo zdravi, što su naši bližnji zdravi, što imamo porodicu, što imamo divne prijatelje, što radimo posao koji volimo, što možemo da otputujemo na more, na produženi vikend, što nije rat i što možemo mirno da legnemo da spavamo. Sreća je svakodnevni život koji živimo, a to ni ne vidimo od brige o trivijalnim stvarima.

Koja ljudska osobina je najvažnija i koju želite da prenesete vašem detetu?
Da bude dobar čovek na prvom mestu. Čime god bude želela da se bavi u životu, imaće moju podršku, ali biti čovek uvek je najteže u bilo kom poslu. Trudiću se da joj pomognem da shvati koliko je bitno biti strpljiv, ali uporan i vredan.

Tekst: Jovana Nikolić

Foto: Miloš Nadaždin

*Deo intervjua iz Aha magazina – jul / avgust, broj IX, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *