3 konzerve losos fileta u senf kremu Banga
1/2 glavice luka sitno seckanog
1 kašika sveže mirođije
2 kašike prezli
1 šolja kuvane kinoe
1 čen belog luka
1 manji ljubičasti luk
1/2 crvene paprike isečene na kockice
50g kuvanog kukuruza
Šaka spanaća
1 kašika ulja
So, biber
Losos prebacite u cediljku da se ocedi od viška tečnosti.
Rernu zagrejte na 180∞C.
U činiji izmrvite losos. Dodajte luk, mirođiju i prezle. Ukoliko je smeša suviše vlažna, dodajte još prezli. Konzistencija treba da je takva da možete da formirate loptice.
Nauljite ruke pa formirajte loptice i prebacite ih na tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje.
Pecite 20 minuta.
Zagrejte 1 kašiku ulja na srednje jakoj temperaturi. Propržite kratko ljubičasti luk i beli luk, dodajte papriku i izmešajte. Dodajte kinou i spanać, izmešajte i kratko propržite. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite sa lopticama od lososa.
Recept i foto: Nevena Zelunka Cvijetić