Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača

U susret 14. Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini (Marco Ferrini) iz Italije održaće u Beogradu majstorski kurs od 17. do 23. februara 2017. godine. Majstorski kurs se drugu godinu za redom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa ciljem podsticanja razvoja i edukacije mladih igrača u Srbiji.

Maestro Ferini, izvrsni igrač i pedagog, vodiće svakodnevno po tri časa klasičnog baleta i reportoara, sa ciljem da mladim igračima približi nove metode iz oblasti pedagogije iz oblasti pedagogije klasičnog baleta.

Deligacija EU peti put zaredom daje podršku Beogradskom festivalu igre, koji promoviše razmenu umetnika i pedagoga izmedju Srbije i Evropske unije, i time podstiče evreposke vrednosti poput multikulturalnosti, raznolikosti, i solidarnosti izmedju nacija i generacija.

Marko Ferini, učenik čuvene primabalerine Teatra milanske Skale, kao pedagog reanimiranih italijanskih škola četvrti put dolazi u Beograd, kako bi radio sa talentima širom Srbije.

maestro ferinni

Informacije o kursu:

Kurs će se održati od 17. Do 23. Februara 2017.godine  u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu.  Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina), kao i napredni-profesionalni nivo (od 16-25 godina). Kurs je otvoren i za sve zainteresovane domaće pedagoge klasičnog baleta i savremene igre.

Prijave za majstorski kurs za učenike profesionalnih baletskih skola, mlade igrače i baletske pedagoge, vrše se putem telefona: 060 35 00 505.

Kako je izgledao kurs prošle godine, možete pogledati ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=rsKoyql5SQ8

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA