Vitez fest 2017

VITEZ FEST

Međunarodni festival Vitez fest je multimedijalni viteški spektakl, koji će se  održati  ove godine 8 i 9. aprila na Beogradskoj tvrđavi na naše velike hrišćanske dečije praznike Vrbicu i Cveti. Festival će biti pod sloganom ” Za klince i, klincize, postanite prinčevi i princeze”i oživljava će  pravu modernu bajku.

Vitez fest kroz edukativan način povezuje vreme vitezova i moderno vreme, viteške turnire i kompijuterske igrice, srednjovekovne haljine i visoku modu, dvorsku muziku i tehno, srednjovekovni mač i hologram…

U ovom periodu viteške nedelje predavanja će održati i naši arheolozi, arhitekte, istoričari, stručnjaci srednjovekovne istorije, a pored toga biće prikazani i viteški filmovi, kao i gala koncenrt na Beogradskoj tvrdjavi.

Vitez fest biće otvoren koncertom 7. aprila od 20.00 sa stranim gostima i domaćim zvezdama na Blagovesti.

U subotu 8. aprila skupljanje svih učesnika i simpatizera festivala je na Trgu Republike, kod spomenika Kneza Mihajla u 11: 45h. Od 12:00h. Povorka se kreće Knez Mihajlovom ulicom od Gornjeg grada Beogradske tvrdjave, tačnije kod Despotove kule (Obselvatorije) gde zvanično kreće kulturno umetnički-program. Oba dana programi Vitez festa kreću svetom liturgijom u crkvi Ružici, nakom koje sve aktivnosti navedene u programu počinju u 12:00h. i završavaju se u 19:30h.

Iz godine u godinu Vitez fest napreduje sa novim programima, sa ciljem da preraste u kulturno-turistički događaj i pokaže Beograd kao viteški grad, a Srbiju kao vitešku zemlju.

Za više informacija o celokupnom programu i učesnicima, možete pogledati na http://vitezfest.org/.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA