Gde ići? Gradski vodič

Beogradski mesec fotografije

          for light background

Beogradski mesec fotografije održaće se po drugi put od 30.marta do 30 . aprila. Festival se sastoji od 49. izložbi, koje su upotpunjene sa osam predavanja i tribina, pet radionica, dve foto berze kao i pet projekcija filmova sa centralnom temom – fotografija.

Festival otvara međunarodna izložba „Novi talenti“, 30.marta.2017. u galeriji UK„Parobrod“. Organizatori festivala predstaviće projekte Luke Trajkovića, Oleksandra McQuartza i Pawela Strzeca, čiji su radovi izabrani na foto konkursu na kom je učestvovalo 20 zemalja sa više od 150 poslatih predloga.

Priliku da predstave svoj rad dobili su i korisnici Instagrama koji su imali zadatak da prikažu svoj trenutak. Kroz izložbu Necenzurisane knjige, posetioce će sprovesti Natasha Christia, upoznajući ih sa autorima. Na festivalu će svoje radove predstaviti i strani fotografi, kao Tomasa Tanninia, Rubena Salgada, Martina Breindla, Wolfganga Muellnera

Takođe, priliku da izlože svoje radove imaće i domaći fotografi Igor Čoko, Marija Janković, Dejan Clement, Aleksandra Leković… Čiji rad prati aktuelne društvene teme od izbegličke krize do modne fotografiije.

Posetiocice festivala čekaju radionice kroz koje je omogućeno učenje za same početnike fotografije. Takođe, mogu saznati više o žurnalizmu, modnoj, uličnoj fotografiji…

Raspored izložba iprograma možete pogledati na http://www.belgradephotomonth.org/sr/program-2017/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *