Gde ići? Gradski vodič Muzika Umetnost

Mjuzikl: Ljubav i moda

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ta dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u osnovi tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao sopstvenu – svoj jedinstveni Jugoštep.

Ono što, s druge strane, Rođak ne zna jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove kćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno će promeniti planove za konkurentske modne revije i, iznad svega, dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

image002

Predstava Ljubav i moda, sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći.

” Gospođu Madlenu Zepter, koja u stvaranju svog teatra na brojne načine pruža mogućnost mladim umetnicima da ostvaruju svoj potencijal, posebno je privukla ideja da se na sceni Madlenianuma realizuje mjuzikl Ljubav i moda. Kada su mladi ljudi, okupljeni sa nesvakidašnjim entuzijazmom i radošću oko produkcije Kako vam drago, ponudili da na sceni ispričaju priču koja se tiče svih generacija, a koja je krunisana neodoljivom evergrin muzikom, nije bilo sumnje da takav projekat pripada publici Madlenianuma i da donosi, uz sav sentiment koji je neizbežan uz pomenu naslova Ljubav i moda, nešto zaista novo za Beograd.

U pozorištu je nadahnuće ono što dovodi predstavu do cilja, a u slučaju rada na predstavi Ljubav i moda nadahnuće je od prvih produkcijskih koraka bilo prisutno kao nešto dominantno i pružalo je snagu u svakom segmentu stvaralaštva. Lepo je kada moda (posmatrana u najširem smislu) vremenom postane nešto što se ubraja u neprolazne vrednosti i bilo je pravo zadovoljstvo posvetiti se projektu Ljubav i moda koji upravo te vrednosti nosi u svojim temeljima.” Ana Radivojević Zdravković, direktor drame Opere i teatra Madlenianum

Tekst: Staša Koprivica

Režija: Aleksandar Nikolić
Koreografije: Anka Gaćeša, Mirela Božić Jovanović

Scenografija: Milica Stanković

Dizajn modnih haljina: Vladimir Nićiforović

Kostim: Vladimir Nićiforović, Vladana Veljković, Marija Nikolić, Maja Živković

Dizajn svetla: Srđan Jovanović


Uloge:

SONJA ILIĆ Nina Janković/Iva Stefanović
Preduzeće Jugošik
DIREKTOR Branislav Tomašević
ROĐAK –
Nebojša Milovanović
BORA –
Andrija Daničić
CICA –
Ana Stojanović

Preduzeće Jugomoda
DIREKTORKA –
Katarina Gojković
MILAN –
Stevan Piale
DRAGANA –
Tamara Aleksić/Tatjana Dimitrijević

Aero klub
glumice: LUCIJA –
Iva Stefanović/Anka Gaćeša
LJILJA –
Tatjana Dimitrijević/Helena Petrović
pevači: MIŠA –
Dušan Šarenac
BLIZNAKINJE –
Tijana Ranđelović, Maja Živković
Baletski ansambl: Neda Popović, Helena Petrović, Dunja Stanković, Irena Maksimović, Nemanja Pražić, Goran Vidaić, Miloš Jadžić, Vukan Belojević, Tara Tomašević

Mjuzikl je nastao po zamisli Smilje Bojković i Jasmine Ćosić

Petak u 18h, Madlenianum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *