Gde ići? Gradski vodič Muzika Umetnost

Nova pesma Ane Ćurčin!

Uoči velikog beogradskog koncerta Ane Ćurčin i njenog benda, koji je zakazan za petak 19. maj u Domu omladine, naša talentovana i sve popularnija kantautorka, objavila je novu pesmu pod nazivom Stay with me. “Nastala je u vlažnom i vrelom Njujorku prošlog leta, a snimila sam je u ‘ogoljenom’ aranžmanu uoči beogradskog koncerta. Pesma je kao neki pogled u budućnost, ispovest, obraćanje voljenoj osobi.”, kaže Ana o svojoj novoj numeri, koju će premijerno izvesti pred publikom u Domu omladine Beograda.

Muzički ova ogoljena verzija “Stay With Me” je inspiraciju našla u Joni Mitchell, uz pogled preko ramena Cat Power, zrnce magije Damiana Jurada i šum Bona Ivera. Ana Ćurčin vredno radi na novim pesmama, koje će snimiti tokom leta i koje će se naći na njenom drugom studijskom albumu. Pored ove nove numere koja je snimljena, još neke od novih pesama publika će moći premijerno da čuje uživo na koncertu u Velikoj sali DOB-a.

.Ulaznice za koncert 19. maja u DOB-u su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 500 dinara.

Koncert u Domu omladine biće, na neki način, zaokruživanje priče o njenom debi izdanju “Sketches of Belonging”, o kojem Ana Ćurčin kaže: “Albumom sam zadovoljna jer smo sa Goranom Antovićem, Markom Cvetkovićem, Goranom Grubišićem, Blagojem Nedeljkovićem, Markom Milatovićem i Milanom Glavaškim koji je gostovao na dve pesme, napravili nešto što je prvenstveno nama blisko i lepo i ponosni smo na to. Malo je drugačiji akcenat kada pričamo o dometima, iako smo dobili jako dobre utiske i kritike po regionu i uspevali da dobijemo i poneki poziv za koncerte. Međutim, ta alternativna muzička scena u kojoj se krećemo nije baš podstanar neke regionalne muzičke industrije (barem iz srpske perspektive) i velika je „gimnastika“ s održavanjem nekog pristojnog kontinuiteta koncerata.”

Ana-Curcin-foto2-Emma-Szabo_miniAna Ćurčin je rođena u Bagdadu i odrasla u Moskvi. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, u rasponu od indie-rocka do američkog autorskog folka, uz privlačne arome bluza i soula. Aktivno  nastupajući od decembra 2012. godine, solo ili sa bendom, svoju muziku predstavila je širom regiona, ali i sveta. Tako ju je, osim u Srbiji, publika mogla videti svuda po Evropi, od Holandije do Rusije. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend.

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, te prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, “Remain Calm” i “Unknown“. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom “Lastavice, lasto” koja je objavljena krajem leta prošle godine. U oktobru 2016. godine je zajedno sa bendom Stray Dogg održala koncert u Sava Centru. Bend Ane Ćurčin čine Goran Antović, Marko Cvetković Marko Benini.

Ana Curcin and the Band Foto Emma Szabo_mini

http://anacurcin.com

https://www.facebook.com/AnaCurcin/

https://twitter.com/AnaCurcin

https://www.youtube.com/channel/UCwG0W2g3XnDqZPOioTGBSdQ

https://soundcloud.com/ana-curcin-1

Album “Sketches of belonging” – http://www.deezer.com/album/12145634

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *