Yoga Zdrava psiha Zdrave priče Zdravo telo

Otvoreni dan Joge u subotu!

Želimo da vas pozovemo da ispratite Otvoreni dan Joge koji organizuju Apoteke BENU, na kome će svi sugrađani koji se prijave, moći da besplatno probaju i vežbaju jogu toga dana, kao i da se edukuju o preventivnim i terapijskim prednostima ove vežbačke discipline. Posebno će biti održano predavanje o prepoznavanju simptoma poremećaja rada štitaste žlezde.
 
Otvoreni Joga dan će se održati u subotu, 27. maja 2017. od 10-14 sati
u Centru za kulturu i sport „Šumice“ (Ustanička 125/1) u Beogradu.
 
Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže i vežbaju jogu sa iskusnim instruktorima Vydia yoga škole, gospodina Dragana Lončara. Program je namenjen svim sugrađanima, kako iskusnim tako i novim vežbačima koji su dovoljno radoznali i spremni za novo iskustvo.
soleado
 
Prijavljivanje je obaveznona e-mail adresu: benu.joga@benuapoteka.rs
 
 09.45 –10.15h                  Okupljanje i registracija učesnika
 
10.15 –10.30h                  Obraćanje BENU predstavnika učesnicima
 
10.30–11.00h                   Kraće predavanje o značaju i poremećajima u funkcionisanju štitaste žlezde „Nije do tebe to je tvoja štitasta žlezda“ – globalna kampanja Srpskog tiroidnog društva i    kompanije MERCK.    
Predavači:
Prof.Miloš Žarković 
Doc.dr Biljana Nedeljković Beleslin, specijalista interne medicine i endokrinologije
 
11.00 – 12.15                     Joga vežbe:
Disanje: Nadišodan I Bramari Terapeutska joga, Obrnuti položaji, Uvrtanje
 
12.15 – 13.00                      Joga Nidra – Izlaganje Dragana Lončara o značaju bavljenja rekreacijom i njegova iskustva sa Jogijskim vežbanjem
 
13.15 – 14.00                     Mogućnost razgovora sa lekarima (za one učesnike koji nisu hteli da postavljaju pitanja javno)
 
Predavanje o prepoznavanju zamaskiranih simptoma poremećaja funkcije štitaste žlezde održava se u okviru Međunarodne nedelje štitaste žlezde. Kampanju „Nije do tebe, u pitanju je tvoja štitasta žlezda“ organizuje Srpsko tiroidno društvo uz podršku farmaceutske kuće Merck.
 
BENU je vodeći farmaceutski maloprodajni brend u kontinentalnoj Evropi. Preko 1.700 apoteka u 12 zemalja i preko 29.000 zaposlenih u Phoenix grupi daju svoj stalni doprinos razvoju vrhunske zdravstvene usluge, o čemu svedoči i 45 milion azadovoljnih kupaca širom Evrope. Od januara 2014. godine BENU je prisutan i na tržištu Srbije, a u ponudi se može naći široka paleta lekova, medicinske kozmetike i drugih proizvoda.
 
Merck je vodeća kompanija za inovativne i savremene proizvode vrhunskog kvaliteta u farmaceutskom i hemijskom sektoru. Kompanija je ostvarila prodaju od 11.3 milijarde € u 2014. Više od 39.000 zaposlenih u 66 zemalja radi sa ciljem unapređenja kvaliteta života pacijenata i, u saradnji sa mnogobrojnim partnerima, odgovara globalnim izazovima. Merck je najstarija farmaceutska i hemijska kompanija na svetu – od 1668. godine je simbol za inovativnost, uspešno i odgovorno poslovanje. Porodica koja je osnivač i danas je većinski vlasnik kompanije sa oko 70% kapitala. Merck Darmstadt, Nemačka ima globalna prava na korišćenje imena i naziva Merck, osim u Kanadi i SAD, gde posluje pod nazivom EMD Serono, EMD Millipore i EMD Performance Materials.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *