Egzotična putovanja Gde ići?

Turistička organizacija Nemačke jača imidž brenda novom kampanjom #GermanySimplyInspiring

Na sajmu turizma u Berlinu (ITB) Turistička organizacija Nemačke započela je novu kampanju. Pod motom „Germany Simply Inspiring” Turistička organizacija Nemačke do kraja godine putem društvenih medija i svih raspoloživih online kanala visokom frekventnošću širom sveta promoviše savete za putovanja, manifestacije u Nemačkoj i turističke osobenosti svih 16 pokrajina.

Kampanja je pokrenuta u bliskoj saradnji sa regionalnim marketinškim organizacijama kako bi potražnji za odmorima u Nemačkoj bio dat dodatni impuls.

 

2

Petra Hedorfer, predsedavajuća Upravnog odbora Turistička organizacija Nemačke (DZT), objašnjava: „Nemačka je kao turistička destinacija izgradila prepoznatljiv brend i izvrsno je pozicionirana. Otežane okolnosti koje su se u 2016. odrazile na dolazni turizam, u koje ubrajamo ekonomske faktore poput Brexit-a ili recesije u velikim izvornim tržištima, kao i sigurnosne aspekte, pre svega strah od terorističkih napada, igraće i u 2017. važnu ulogu na izvornim tržištima. Iz tog razloga težimo da istrajnu atraktivnost Nemačke kao turističke destinacije stavimo u komunikativnu žižu putem uzbudljivih saveta za putovanja i da time našim potencijalnim gostima obezbedimo dodatne podstreke za putovanje”.

Poruka kampanje glasi: „Germany Simply Inspiring“. Raznolikost ponude odgovara rasponu korišćenih medija: film, savet u vidu Facebook posta, Canvas Ad, kratak članak u mesečnom biltenu ili jednostavno, samo fotografija na Instagramu. Dodatnu dinamiku kampanja dobija kroz autentičnost motiva: stvarni ljudi i momenti, koji su “jednostavno inspirativni”.

1

 Turistička organizacija Nemačke

DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) je nacionalna turistička organizacija Nemačke koja ima za cilj predstavljanje Nemačke kao turističke destinacije. DZT ima sedište u Frankfurtu na Majni i radi po nalogu Saveznog ministarstva za ekonomiju i energetiku (BMWe), na osnovu odluke nemačkog parlamenta. DZT kreira i sprovodi strategije i aktivnosti u cilju negovanja pozitivnog imidža Nemačke kao turističke destinacije u inostranstvu i podsticanja turističkih poseta Nemačkoj, preko svojih 30 predstavništva širom sveta. Više informacija je dostupno na internet stranici našeg press centra: www.germany.travel/presse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *