Modna pravila

Deset modnih zapovesti- Minja Mihajlović

minja 2_mini

Minja Mihajlovic je kostimograf i modni dizajner, koja u svojim kreacijama potencira ručni rad. Bavi se ručnim oslikavanjem tekstila, pa su takvi komadi prava mala unikatna umetnička dela. Spaja duh modernog i starog, visoke mode i svakodnevnog. Unosi nove tendencije u modu.

1.HIGIJENA

Održavanje lične higijene, svakom čoveku treba da bude na prvom mestu. Dakle, zdravi zubi, lep osmeh, negovana koža, kosa i nokti su uvek u modi. Kad na to dodamo čistu garderobu i koju kapljicu parfema, možemo slobodno reći da smo “završili posao”.

 

2.STAV

Dobar stav je neretko važniji od svega. Govor našeg tela  kazuje više od odevnih predmeta koje nosimo. Pogled i pokreti u nekim situacijama su najvažnije “karike” u “lancu” zvanom stajling-imidž, jer najvažnije je kako smo nešto izneli.

3.OBLAČENJE SHODNO PRILICI

Možda i najvažnija modna zapovest. Odredjene prilike zahtevaju različite modne kombinacije. Pa tako treba voditi računa o intezitetu šminke za odredjeni deo dana, visini potpetice na obući, kao i o formama, krojevima i materijalima. Nešto ekscentricinija izdanja ipak treba ostaviti za magiju večernjih prilika.

4. HANDMADE-RUČNI RAD

U svetu modernih tehnologija, brzine i konfekcijske garderobe prava je retkost pronaći odevni predmet koji je proizvod ručnog rada. Konkretno, ručno oslikavanje tkanina tekstilnim bojama nudi mogućnost prikazivanja  različtih motiva i sto je najvažnije unikatnost je zagarantovana. Odabirom komada ove vrste sigurno ćete biti primećeni, jer na sebi nosite prava mala umetnička dela.

5. OD PRINCEZE DO BUNTOVNICE

Jednostavne haljine koje prate liniju tela, od prefinjenih materijala, neizostavan su odabir svake dame koja želi da se oseća kao princeza. Medjutim, svaka princeza ponekad ima i svoju buntovnu stranu, pa spoj ovakvog kroja i materijala sa ručno izbušenim rupicama, napravice kombinaciju koja će se dugo pamtiti.  Rock it girl!

6.URBAN LOOK

Bilo da su u formi pamulčnog duxa, ili trikotaznog dzempera, nošenje “oversize” gornjeg odevnog komada u službi haljine, pravi je modni trik sezone. Uz zavisnosti od toga da li ce biti kombinovan uz ravnu ili pak obuću s visokom potpeticom, idealan je izbor za sve prilike.

7. 3D ELEMENTI

Za sve koje žele da budu drugačije, 3D elementi u vidu pom-poma-a, bisera ili perlica, na vašoj garderobi će svaki vaš stajling učiniti posebnim.

8. JEANS

Dovoljno je samo reći DŽINS. Uvek i u svakoj prilici. Oslikan, ukrašen stikerima, iscepan ili jednostavan, ukratko-neizostavan. Moj predlog je retro prsluk koji unosi duh “prošlih vremena”  i svaku kombinaciju diže na viši nivo.

9. UPEČATLJIVI MODNI DETALJI

Samo za najhrabrije ! Moda nije bauk, igrajte se s njom. Pustite mašti na volju.  Dodelite sebi ulogu koju ste oduvek želeli. Traka od prirodnih peruški će vas uvesti u ulogu “savremenog poglavice”. Provedite se nezaboravno.

10. CVETNI PRINTOVI

Unesite duh leta u svoj garderober. Floralni printovi su svakako najlakši način da to učinite. Miksajte ih, spojite nespojivo, ne samo da ćete izgledati svežije i zadovljine, nego ćete se tako i osećati.

minja1_mini      minja3_mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *