Muzika Umetnost

Pripremite se za izlazak novog studijskog albuma Željka Bebika “Ono nešto naše”

Ovih dana Željko Bebek je završio snimanje svog novog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u prvoj polovini septembra. Jedan od najznačajnijih muzičara u regiji i jedan od naših najboljih rock pevača nakon pet godina spreman je da objavi novi album najavljen s tri sjajna singla: „Prvak svijeta“, „Ja po kafanama“ i „Ono nešto naše“. Upravo po, ovom, zadnjem aktuelnom singlu s kojim je nastupio na ovogodišnjem CMC festivalu nazvan je i novi album dok je singl „Ja po kafanama“ proglašen hitom godine u zabavnoj muzici, na dodeli nagrada Cesarica, a Bebek je kolekciji svojih brojnih priznanja pridodao još jednu vrednu nagradu.

zeljko bebek 2_mini

Odlična prihvaćenost sva tri singla objavljena u zadnjih par godina dovoljna su naznaka da je novi Bebekov album onaj koji će izazvati posebnu euforiju kod publike. Da svaka pesma postane i hit pobrinula se jaka autorska ekipa koju čine Branimir Mihaljević, Fayo, Nenad Ninčević, Darko Bakić, Antonija Šola i Mario Mihaljević, a s posebnim nestrpljenjem očekuje se predstavljanje pesme „Ako voliš ovu ženu“ koju Bebek peva s Oliverom Dragojevićem. Saradnja ova dva pevača karakterističnih i prepoznatljivih vokala u pesmi u kojoj dva zrela muškarca pevaju o ljubavi sigurno će izmamiti suze mnogima. Osim ove saradnje, na albumu će se naći i pesma s mladim tamburašima Gospodarima noći.

“Godinama nismo izdavali albume, ali sam stalno tu prisutan sa singlovima i to jako uspešnim. Svi oni, uz naravno, nove pesme će se naći na mom novom albumu zahvaljujući ekipi koja ga je radila. Krasni tekstovi i sve te nove pesme nekakav su moj put u vrhunac karijere i nadam se da će se svima svideti jednako kao i meni. Jako sam sretan što sad sedim pred kamerom i radim final”, rekao je uzbuđeno Željko Bebek na snimanju za naslovnu stranu albuma.
Pred objektivom iskusnog Ljube Zdjelarevića Bebek je mirno slušao upute i strpljivo pozirao za cover albuma, a ishod cele ekipe koja sarađuje u stvaranju albuma „Ono nešto naše“ čiji će izlazak obeležiti godinu videćemo jako brzo.

Pre tri godine Croatia Records obeležila je Bebekov jubilej sjajnim izdanjem „Antologija – Bebek – 40 godina“ i podsetila publiku na njegovu impresivnu solo karijeru, ali i na dane kad je legendarno Bijelo dugme bilo na vrhuncu svoje popularnosti. Antologijsko izdanje sadrži četiri CDa na kojima se nalaze hitovi Bijelog dugmeta iz vremena kad je Bebek bio pevač, a sve pesme remasterirane su u Abbey Road studiju u Londonu.
Drugi i treći CD sadrže sve hitove Bebekove solo karijere kao što su “Sinoć sam pola kafane popio”, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, ali i uspešnice s poslednjeg albuma “Gdje sam bio, s kim sam pio”, “Ožiljak” i “Kaldrma”. Na poslednjem, četvrtom CD-u, našle su se Bebekove saradnje s Halidom Bešlićem (“Da zna zora”), Alkom Vuicom (“Ako odeš”), Severinom (“Rastajem se od života”), Crvenom jabukom (“Kletva”), Varaždinskim tamburaškim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom.

zeljko bebeik_mini

https://www.youtube.com/watch?v=VFUvxyZQx1Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *