Fashion & Beauty Gde ići? Gradski vodič Modna pravila Naš izbor Novosti

42. Belgrade Fashion Week

BFW HIGHLIGHTS

  • Aleksandar Protić je pre 20 godina bio proglašen za najboljeg mladog dizajnera godine. Nakon toga svoju karijeru gradi u Portugalu, gde redovno izlaže na Moda Lisboa, oblači brojne VIP dame i radi kao kostimograf za njihova pozorišta. Ove sezone otvora beogradsku Nedelju mode sa Dodom Komad!
  • Profesorka Doda Komad sa jedinstvenim pristupom edukaciji izgradila je brojne domaće dizajnere medju kojima i Aleksandra Protića. Kao dizajner poigrava se različitim umetnostima i predstavlja svoju specifičnu umetničko-modnu viziju. Prošle godine je dobila nagradu BFWa za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti.

 

  • Prva pobednica regionalnog projekta Fashion Scout South East Europe Nevena Ivanović je oduševila publiku London Fashion Week-a svojim brendom Neo Design. Tu kolekciju obogaćenu novim modelima Nevena će predstaviti zajedno sa kolegom iz Indije Kamran Patel-om, ujedno promovišući i kvalitet jedne od najznačajnijih modnih platformi u svetu za otkrivanje novih dizajnera – Fashion Scout iz Londona.

 

  • NOIZZ FASHION AWARD će nam ove sezone predstaviti neke od novih mladih dizajnera kroz projekat BFWa – Fashion Incubator. Njihov kreativni i umetnički bunt će dobiti posebnu pažnju na NOIZZ.rs – vodećoj digitalnoj platformi za promociju istinskih vrednosti i savremenih dostignuća.
  • Kao društveno odgovorni projekat BFW će podržati akciju Jači od straha sa ciljem da na kreativan način informiše i edukuje javnost o simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.
  • Belgrade Design District je već 7 godina jedinstven prostor u našem gradu u kome stvaraju autentični beogradski dizajneri. I ove sezone će se predstaviti svojom zajedničkom revijom promovišući kvalitet domaće autorske mode.

 

  • BFW Choice je novi koncept prodaje baziran na ideji o održivosti razvoja domaće autorske mode, koji će tokom ovog BFW-a ponuditi modele najaktivnijih domaćih dizajnera kroz različite Pop Up postavke.
  • BFW Art program predstavlja promociju mode kao umetnosti i izazov je za brojne dizajnere, a BFW im to omogućava kroz različite formate – Modne Vinjete, izložbe fotografija i modnih detalja, različite performanse, promocije i sl.
  • Finale BFW-a, Stil u srcu grada, organizuje se u novom prostoru Rajićeva Shopping Centra gde nas očekuju revije njihovih premium brendova i najboljih dizajnera BFWa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *