Ideje za nju

Šta poneti na svadbeno putovanje? – ”Zagrli me čvrsto”, Su Džonson

”Zagrli me čvrsto” je najznačajnija knjiga za ostvarenje uspešne veze, objavljena u dvadeset prvom veku. Nju potpisuje autorka Su Džonson koja je osmislila revolucionarnu, u praksi potvrđenu terapiju za parove.

Dr Su Džonson je pre više od dvadeset godina razvila emocionalno fokusiranu terapiju – EFT. U početku osporavana, EFT je po istraživanjima Tajmsa i Njujork tajmsa najuspešnija praktična terapija za parove.

Poruka ove terapije je jednostavna: zaboravite na svađe, na analize svog i partnerovog ranog detinjstva, na velike romantične poduhvate i eksperimentisanje sa novim pozama u seksu. Umesto toga, prepoznajte i priznajte da ste emocionalno vezani i da zavisite od svog partnera na način na koji dete zavisi od roditelja koji ga hrani, teši i štiti. EFT je usmerena na stvaranje i jačanje emocionalne veze između partnera i na preoblikovanje ključnih momenata koji su ohrabrujući za ljubavne veze odraslih: morate biti otvoreni jedno prema drugom, usklađeni jedno sa drugim i imati osećaj jedno za drugo.

Zagrli me cvrsto K1

Knjiga „Zagrli me čvrsto“, bazirana upravo na ovoj terapiji osmišljena je tako da bude korisna svim parovima: mladim, starim, venčanim, verenim, onima koji žive zajedno, srećnim, disfunkcionalnim, heteroseksualnim i homoseksualnim. Ukratko, svima koji traže doživotnu ljubav. Ova terapija je za žene i za muškarce. Namenjena je ljudima svih društvenih položaja i kultura jer svako na ovoj planeti ima istu osnovnu potrebu za ljubavlju.

Kad pročita Ona, da prosledi Njemu!

LAGUNA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *