Gradski vodič

Kinesko-srpski omladinski festival fotografije 2018

U Etnografskom muzeju će od 5. do 23. februara biti održan Kinesko-srpski fotografski festival mladih 2018. u okviru koga se organizuje i Nedelja kineskog dokumentarnog filma.

Oba događaja organizovana su povodom Kineske nove godine s idejom da se ojačaju partnerske veze naših zemalja, produbi razumevanje između kultura, suzbije psihološki jaz i ojača razmena i saradnja među mladima.

U okviru Nedelje kineskog dokumentarnog filma biće prikazano 10 filmova posvećenih različitim aspektima života u savremenoj Kini.

Na izložbi Kinesko-srpski fotografski festival mladih 2018. biće prikazani radovi kineskih i srpskih mladih fotografa koji su tokom decembra 2017. učestvovali na konkursu Domovina i dom. Konkurs je privukao skoro 100 učesnika s 15 univerziteta i institucija kulture iz
Kine i Srbije. Na izložbi je prikazano 80 radova koji svedoče o tradiciji, ljudima, prirodi i društvu. Najboljim učesnicima će biti dodeljena priznanja, a u žiriju će biti više srpskih i kineskih fotografa, uključujući i Songa Jinga, dekana Katedre za fotografiju Pekinške filmske akademije, najveće u Kini i jedne od najvećih u svetu, Dubravka Lazić, profesor fotografije i prodekan Akademije umetnosti iz Novog Sada i Andrej Vasiljević, srpski umetnik, grafički dizajner i fotograf. Ideja vodilja ovog festivala je širenje kulturnog dijaloga i razmena ideja između Srbije i Kine u okviru projekta Novog puta svile. Organizator događaja je Udruženje za obrazovnu razmenu između Kine i Srbije, u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu.

Svi filmovi su titlovani na engleski jezik

5 Feb. 18h Confucianism in the countryside (64min)

6 Feb. 18hThe Agarrattan (21min),
The most beautiful rural teachers (47min)

7 Feb. 18h Journey to the east (30min),
Struggle with hemophilia (44min)

8 Feb. 18hPeople-to-people diplomacy:
six decades of shining glories
(49min),
The pelican keeper (12min)

9 Feb. 18h – Students’ works from Beijing
Film Academy Modern Creative Media College:
Jue’er – Role (22min),
The old man and the sea (23min),
The swan lake (20min)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *