Gde ići? Stranac u gradu

Šta obavezno obići u Beogradu? Preporuke gostiju JUMP INN Hotela

Jump INN hotel, smešten u srcu starog Beograda, je za četiri godine poslovanja bio omiljena destinacija više od 65 hiljada gostiju iz svih delova sveta. Prenosimo iskustva gostiju Jump INN hotela koji su posetili Beograd bilo iz poslovnih ili turističkih razloga.

Turisti su najčešće zainteresovani za obilazak Kalemegdana, centra grada, beogradsku podzemnu turu i krstarenje rekama. Zanimljivo je da se gosti Jump INN hotela iz Holandije i Velike Britanije oduševljavaju ranojutarnjim džogiranjem duž savamalskog šetališta. Za upoznavanje grada i regiona se obraćaju i traže preporuke Guest Relation Agenta. Ovu uslugu imaju uglavnom luksuzni hoteli i njegova je uloga da odgovori na znatiželju gostiju, predstavi im i organizuje turističke atrakcije grada i po potrebi šire regije. U tom smislu, pružiće im sve neophodne informacije o tome šta mogu da vide, obiđu, posete, a onda im i organizuje sve to.

Istražite Savamalu i podzemne lagume

Jedno od mesta koje obavezno razgledaju u Beogradu je Savamala. Najstariji je deo grada u kome se nekada trgovalo i gde su se održavale skupštinske sednice. Danas Savamala, sa velikim brojem restorana, barova, nekoliko galerija i izložbenih prostora kao i prelepih zgrada koje se nalaze u krugu od par stotina metara od Jump INN hotela, predstavlja centar umetnika, kreativaca i ljubitelja umetnosti.

Najpopularnija tura za strance je podzemni Beograd. Na stotine skrivenih lokaliteta intrigiraju i oduševljavaju a bogata istorija naroda koji su gradili Beograd je sadržana u pećinama, lagumima, zazidanim rekama, tunelima, bunkerima i drugim građevinama. Podzemlje priča legende o Beogradu od rimskog, austrijskog, turskog i srpskog perioda i svaka epoha je šarmantna na svoj način. Organizovana turistička tura prolazi Karađorđevu, Stambol i Sahat kapiju, silazi u veliki podzemni bunker i Rimski Bunar, zatim u podzemni lagum Velikog barutnog magacina, nastavlja se do Joninog sarkofaga starog oko 1500 godina, jednoj od najvećih relikvija hrišćanskog sveta, i završava podzemnim lagumom u Karađorđevoj ulici.

Iznajmite E bicikle i odvezite se do Ade Ciganlije

Još jedno lepo i opuštajuće iskustvo koje turisti izdvajaju je vožnja e bicikala od Savamale do Ade Ciganlije, popularnog gradskog poluostrva, izletišta i kupališta koje je obraslo gustom listopadnom šumom i prošarano proplancima i livadama. Električni bicikl ne zahteva okretanje pedala, već se snaga motora ručno podešava slično kao dodavanje “gasa” na motorciklu a možete ga iznajmiti na recepciji Jump INN hotela.

Probajte lokalne ukuse

Kako bi se upoznali sa kulturom Srbije turisti žele da probaju domaću lokalnu hranu. Od gastronomskih iskustava ističu da im se posebno dopadaju – sporo pečena teleća rebarca, teleći kotlet sa šumskim pečurkama, rižoto sa biftekom i piletina sa žalfijom. Od dezerata izdvajaju tradicionalni dezert – hrskavi kolač od jabuke. Ovi specijaliteti su na meniju Jump INN hotela gde se pripremaju od najkvalitetnijih svežih sezonskih namirnica sa naših prostora i prezentuju na moderan način. Takođe, svim ljubiteljima veganske i vegetarijanske hrane hotel nudi veliki izbor ukusnih jela.

Turisti su Jump INN hotel prepoznali kao posebno mesto za uživanje u Beogradu. Ono što pre svega cene je izuzetno gostoprimstvo, jedinstveni dizajn i udobnost, i poslovanje po najvišim standardima u ovoj oblasti. Ukazano poverenje je rezultat izuzetno pozitivnih iskustava, potvrđenih i na online hotelskim portalima gde je u samom vrhu beogradskih hotela.

01 Restoran (1)

07 Soba

04 Recepcija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *