Idea woman Ljudi od ideja

Modni kreator sa razlogom – Sanda Ristovski Grlić

Koreni njene ljubavi prema kulturi i umetnosti, jer je ćerka Laze Ristovskog (muzičara i kompozitora) i majke Vesne Ristovski, (magistra vajarstva), potpuno su obeležili njeno detinjstvo, sadašnjost i rad. Odlučila je da umetnost ne bude njen hobi već zanimanje i da svaki novi umetnički projekat bude pitanje njene lične istrajnosti.

GRLI2159

Za sve je krivo slikarstvo (završila u klasi Mome Antonovića) i    konzervacija (završila u klasi Zdravka Vajagića). Oprobala se u svim vidovima primenjene umetnosti, od izrade mozaika do oslikavanja crkava, kreiranje vizuelnog identiteta za velike kompanije pa je dizajniranje i oslikavanje odevnih predmeta ušlo u njen život potpuno prirodno i spontano. Decenija rada je iza nje, od početne svilene haljine do svih odevnih komada, uključujući unikatne kožne tašne i rukom oslikane haljine od kojih jednu nosi i Salma Hayek, koja je prilikom posete Beogradu poželela da u svom ormaru ima baš njenu haljinu. To važi i za ostale žene od stila jer ljubav uvek mora da bude obostrana. Dobitnik  je nagrade za najboljeg modnog dizajnera na 14. Fashion selection-u. Njen neobični dizajn krasi i omot albuma Laze Ristovskog. Oprobala se u dizajnu slikovnica, u profesuri, modnim revijama, samostalnim izložbama, kao producent, organizator i scenarista.

GRLI2194

Na sreću sve je to zabeleženo najboljim, najvoljenijim objektivom njegog životnog partnera, Ivana Grlića…Sve je kod ove umetnice ipak oslikano na poseban način te se njen nameštaj i haljine mogu smatrati najpokretnijom izložbom na ovim prostorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *