Gde ići? Gradski vodič Muzika

GRUPA TURISTI OTVARA KONCERTNU SEZONU NA ZIDIĆU DOB-a

U novoj sezoni Koncerata na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko godina organizuje na Platou Milana Mladenovićapočevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, predstavljamo nove grupe i stare znance sa domaće scene. 

Šestu sezonu Koncerata na Zidiću, u četvrtak 21. juna od 20 časova, otvaraju Turisti, hard-pop bend iz Beograda, koji predstavlja veliko osveženje na sceni, kako su unisono zaključili publika i kritika posle njihovog nedavnog debi nastupa u Domu omladine Beograda (pre grupe Ti, 9.12.2017.).
Turisti-foto-Marija-Strajnic

 
Boško Bole Mijušković, član beogradskih grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice, uhvatio se u koštac sa još jednim izazovom i oformio novu grupu, koja se ističe svojom eklektičnom estetikom i snažnim stavom, nalik na nekadašnje „novotalasne grupe“.

Bend je nastao pod okriljem “porodične manufakture Mijušković”, a Boško i njegov brat Nikola za svega nekoliko dana stvorili su sve numere za objavljeni debi album “Levo ili desno”, koga krasi istoimeni hit. Kako u jednom intervjuu kaže Boško: “Imam dosta dobra iskustva sa ljudima sa kojima sam svirao. Uspeću da pronađem način kako da povežem različite muzičke pravce i stilove sviranja, koji dolaze od različitih muzičara. Na mene su uticali šaroliki muzički žanrovi, pa je pitanje kako bluz, džez, pank i druge upakovati u jedinstvenu celinu”. Iznenađenja su sa Turistima zagarantovana.

 

Koncerti na Zidiću Doma omladine postali su nezaobilazni deo letnje ponude Beograda i kultno okupljalište mladih bendova i publike. Do sada je na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a predstavljeno preko 100 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva. Ovaj urbani džep, sada u novom arhitektonskom ruhu, sa svojevrsnim mini-amfitetarom, i ove godine će biti mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 biće malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koje će moći da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Svima nudimo jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene.

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda postali su polako institucija za sebe, mesto novih otkrića, odakle se pank, džez, metal, hip hop, bluz i alternativni rok snažno i daleko čuju u samom srcu grada, mesto druženja i uživanja.

01-Turisti-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *