Gde ići?

Svečano otvaranje samostalne izložbe Kristine Pirković u okviru projekta Figurae Feminae

Likovno udruženje Pigmalion i NLB banka Vas pozivaju na svečano otvaranje samostalne izložbe Kristine Pirković u okviru projekta Figurae Feminae. Otvaranje će biti održano 3. jula 2018, u Galeriji NLB banke, na adresi Bulevar Mihajla Pupina 165v, sa početkom u 19h.

Kristina Pirković, rodjena 1991.  godine.  Diplomirala je 2014. godine na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, na odseku za primenjenu i likovnu umetnost, smer  zidno slikarstvo, u klasi redovnog profesora Željka Đurovića. Master studije završila 2015. godine na istoimenom fakultetu, smer zidno slikarstvo, pod mentorstvom redovnog profesora Željka Đurovića i komentorstvom docenta Jelene Šalinić Terzić.

…Crteži Novozavetne istorije –  Golgota, Lament nad uzvišenim, Hrist sa trnovim vencem, raspeće kao i reminiscencija na čuvena dela majstora renesansne umetnosti, stalni je izazov u radu slikarke Kristine Pirković. Tematski, ona se kreće u ljudskom okruženju, sa posebnim akcentom na psihološke karakteristike predstavljenih svetaca i ljudi….jer hrišćanska tematika je okosnica svih radova ove mlade umetnice. Kristina u svom radu često koristi i dečje simbole, lutke,konjiće i lilihipe, koji su, u velikim kontrastima sa temama patnje, umora, beznađa  i stradanja.Ti dečji motivi su simboli čistote i nevinosti… (deo iz teksta novinara i likovnog kritičara Maje Živanović)

received_1844549732255069

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *