Fashion & Beauty Zdrave priče

NUXE – Nezaobilazna letnja hidratacija kože

Zašto je hidratacija kože obavezna tokom leta?

Depositphotos_2037862_original_wide

TOP saveti za optimalnu letnju hidrataciju

Da li će nam se leto konačno vratiti? Kako god, bliži se odlazak na godišnji odmor, a s njime i letnje aktivnosti koje obožavamo. Neki leto vole da provedu lagano i opušteno, drugi vole aktivno. U svakom slučaju,  sunce, more i pesak gotovo su nezaobilazni. I koliko nam je s jedne strane leto zabavno, s druge strane našoj koži baš i nije. Uprkos mnoštvu vodenih aktivnosti, sunce i more isušuju kožu, a proizvodi za sunčanje oštećuju zaštitni sloj i pojačavaju dehidraciju. Rezultat je gruba i beživotna koža te „fine linije“ oko očiju. Stoga tokom leta naša koža treba ekstra hidrataciju i to – svakodnevno, dva puta na dan! Držite se ove mantre jer je to ono što osigurava baršunasto glatku i nežnu kožu, sjajnu put i zdrav izgled kože.

Crème Fraîche® de Beauté – linija za »optimalnu« hidrataciju svakog tipa kože

Iako proizvodi na tržištu izgledaju slično, neke su formule ipak bolje od drugih.

Laboratoria NUXE kreirala je Crème Fraîche® de Beauté liniju za „optimalnu“ hidrataciju svih tipova kože. Prirodna sinergija nežnih biljnih mleka s visokotehnološkim ekstraktom alge te prirodna hijaluronska kiselina, donose savršen balans koži omogućavajući intenzivnu 48-satnu hidrataciju uz dodatan učinak protiv zagađenja iz okoline.

NUXE koristi biljna mleka bagrema, žutog graška, zelenog čaja, badema, zobi, kokosa i soje, od kojih svako ima jedinstveno bogatstvo sastojaka za hidrataciju i omekšavajuće delovanje na kožu. S druge strane, inovativan aktivan sastojak u obliku visokotehnološkog ekstrakta dobijenog iz crvene alge s Baltičkog mora te prirodna hijaluronska kiselina „zaključavaju“ vodu u koži i sprečavaju dehidraciju.

NUXE Crème Fraîche® de Beauté 48-satni hidratantni i umirujući serum

CremeFraicheDeBeaute_Serum_blank

Hidratantni serum donosi odlične rezultate jer sadrži posebne aktivne sastojke koje prodiru dublje u kožu, dok se njegova izrazito fluidna tekstura brzo upija i savršeno odgovara svim tipovima kože. Brže i snažnije obnavlja celovitost hidrolipidne barijere i puni rezerve vode u koži. Može se koristiti tokom cele godine i odličan je tretman za revitalizaciju kože u skladu s njenim potrebama – leti  ispod sredstava za zaštitu od sunca te u septembru kad je koža često „žedna“.

Ujutro i uveče nanesite malu količinu seruma na čistu kožu lagano masirajući kružnim pokretima. Osvežavajuća tekstura ovog seruma vratiće vašoj koži elastičnost, mekoću i senzualnu svežinu.

Cena, 30 ml:  3.648 din

 

NUXE Crème Fraîche® de Beauté 48-satna hidratantna SOS maska

CremeFraicheDeBeaute_MasqueSOS_blank

Ako je koža doista jako dehidrirana, što se često događa nakon dugotrajnog izlaganja suncu, potrebna joj je intenzivna hidratacija kako bi se što pre vratila u stanje ravnoteže. Za tu namenu koriste se posebni proizvodi.

NUXE Crème Fraîche® de Beauté 48-satna hidratantna SOS maska predstavlja trenutnu osvežavajuću ‘infuziju’ za dehidriranu kožu zahvaljujući visokim koncentracijama biljne hijaluronske kiseline.

Jednom do dva puta nedeljno, umirite i hidratizujte kožu ovom SOS maskom, a čak i ako zaspete s njom, koža će vam biti zahvalna na povećanoj dozi hidratacije.

Cena, 50 ml: 2.379 din

NUXE prirodna kozmetika dostupna je u apotekama.

www.nuxe.rs

LETNJI S.O.S. TRIKOVI

  1. Redovan piling – priuštite koži nakon sunčanja i UV zračenja piling, te uklonite izumrle ćelije. Ujedno ćete pomoći da omiljena SUN krema bolje prodre u kožu.
  1. Nakon tuširanja nanesite na telo koktel dragocenih biljnih ulja i vitamin E, Čarobno suvo ulje – Huile Prodigieuse, te umirite kožu tela.
  1. Koža lica je izgorela na suncu? – To nikako nije dobro, no sada joj pomozimo! Nanesite omiljenu hidratantnu masku na lice te ostavite da deluje neko vreme. Nakon umivanja nanesite serum. Već je bolje, zar ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *