Zdrave priče Zdravo telo

Rešite se gljivičnih infekcija noktiju!

.

Salveo Mycosan 206x285-page-001 (3)

Sa dolaskom leta i obuvanjem sandala, japanki i otvorenih cipela pokazujemo stopala i nokte, koji su često zanemareni za vreme hladnijih dana, pa je rizik od nastanka zdravstvenih problema znatno povećan. Jedan od osnovnih zdravstvenih problema predstavlja gljivična infekcija noktiju. Pre nego što vam otkrijemo kako možete sprečiti nastajanje gljivične infekcije noktiju ispričaćemo nešto više o ovoj bolesti.

ŠTA JE I KAKO NASTAJE GLJIVIČNA INFEKCIJA NOKTIJU?

Gljivična infekcija noktiju (onihomikoza) je bolest kod koje gljivice izazivaju oštećenja i propadanje nokta. Obično se oboljenje javlja na bočnim delovima nokta, kao i na slobodnom rubu i dovodi do promene boje nokta, koji postaje zadebljan i žute boje i počinje da se odvaja od ležišta nokta. Postepeno se gljivična infekcija širi i zahvata sve veći deo nokta. U nekim slučajevima gljivične infekcije noktiju mogu biti bolne, naročito pri hodanju.

Bez lečenja stanje se uglavnom pogoršava, a infekcija se može proširiti na druge nokte i čak preneti na druge osobe.

KAKO SPREČITI NASTAJANJE GLJIVIČNE INFEKCIJE NOKTIJU?

Korisni saveti kako da delujete preventivno i sprečite nastanak gljivičnih oboljenja noktiju:

  • Temeljno osušite ruke i noge posle kupanja.
  • Povremeno skidajte cipele tokom dana i nakon vežbanja.
  • Izbegavajte uske i zatvorene cipele izrađene od sintetičkih materijala.
  • Nosite pamučne čarape kako bi vam noge bile suve i sveže.
  • Nosite cipele za kupanje pri korišćenju zajedničkih tuševa i svlačionica. kako biste izbegli kontakt sa gljivicama koje rastu u toplom i vlažnom okruženju kao što su bazeni, tuševi i svlačionice.
  • Lečite stopala od gljivične infekcije (atletsko stopalo) jer se ona može proširiti na nokte.

MYCOSAN – LEČENJE I PREVENCIJA GLJIVIČNIH INFEKCIJA NOKTIJU

Salveo Mycosan 206x285-page-001 (2)

MYCOSAN je bioaktivni serum u tubi, koji se koristi za lečenje i prevenciju širenja gljivične infekcije na druge nokte.

Primenom Mycosan-a na površini nokta se stvara sloj koji prijanja na površinu nokta, pa deluje kao zaštitna barijera. Zaštitni film omogućava da aktivne supstance duže deluju na površinu nokta protiv najčešćih uzročnika gljivičnih infekcija. Nalazi se u praktičnom pakovanju – tuba sa četkicom omogućava lako i jednostavno nanošenje na oboleli nokat.

Set sadrži i deset turpija za nokte za jednokratnu upotrebu sa grubom i glatkom stranom, uputstvo za upotrebu koje sadrži detaljne informacije o gljivičnoj infekciji noktiju, kao i savete za efikasno lečenje.

Mycosan se nanosi dva puta dnevno tokom najmanje 4 nedelje. Zahvaćeni nokat je potrebno isturpijati jednom nedeljno, pre primene seruma. Napredak lečenja gljivične infekcije noktiju je moguće pratiti na ličnom dnevniku za praćenje efikasnosti lečenja. Mycosan je u potpunosti bez mirisa i boje, a namenjen je odraslima i deci starijoj od 4 godine.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujete se sa lekarom ili farmaceutom.

Salveo d.o.o.
Tošin bunar 272

11 070 Beograd, Srbija

Tel: +381 11 715 9890,
Tel: +381 11 715 9891

office-srb@salveo-pharma.com
www.salveopharma.rs

 Salveo Mycosan 206x285-page-001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *