Zdrave priče

Aqua Gala – voda sa mineralom lepote

Mineral lepote

Da li ste već čuli za mineral lepote? Svima nama kojima hemija nije jača strana izraz SiO2 (silicijum dioksid) ne znači puno. U pitanju je mineral silica, u svetu poznat kao „beauty mineral“ odnosno – mineral lepote. Njegove čari na zdravlje i lepotu su od davnina poznate. Na našem tržištu nije toliko uobičajen sastojak voda i zbog toga je Aqua Gala voda posebna.

Da se kratko upoznamo sa mineralom koji nam pomaže da ostanemo prirodno lepe. Mineral lepote učestvuje u formiranju proteina kolagena i elastina koji koži daju elastičnost, punoću i čvrstinu. Utiče i na bujnost i zdrav izgled kose, kao i na rast noktiju, a važan je i za prevenciju “Alchajmerove bolesti”. Količina minerala silice u ljudskom organizmu opada s godinama. To se odražava na izgledu: bore su izraženije, koža postaje neelastična i gruba, a kosa više opada i izgleda potpuno beživotno. Unos Silice najlakši je i najbrži putem vode, a svakodnevnim korišćenjem, pospešuju se unutrašnje telesne funkcije, stimuliše imuni sistem i dodatno jača unutrašnji odnos minerala neophodnih za regeneraciju i fleksibilnost kože i tela.

Idealani odnos kalcijuma i magnezijuma je druga karakteristika koja vodu Aqua Gala izdvaja od drugih. Ovaj savršeno izbalansirani sastav minerala (64 mg/l kalcijuma i 29 mg/l magnezijuma) odličan je za pravilan razvoj kostiju kod dece, čija je izgradnja u mladosti veoma bitna i utiče na to kakve ćemo kosti imati u starosti, a kod odraslih supstituiše kalcijum koji se gubi starošću, pušenjem i drugim nezdravim navikama. Pored ovoga, kalcijum doprinosi smanjenju osetljivosti na alergije, dok magnezijum doprinosi pravilnom radu srca i smanjenju rizika od infarkta miokarda. Ovi minerali povoljno utiču na nervni sistem i neophodni su svima koji su pod stresom.

688x989Natrijum je esencijalni element zdravlja i funkcionisanja organizma, ali njegovo prekomerno prisustvo negativno utiče na ljudski organizam i u vodi ne bi trebalo da ga bude više od 150 mg/l, a preporučljivo je da bude i ispod 50 mg/l, što predstavlja retkost i poseban je kvalitet vode Aqua Gala (18 mg/l).

Kalijum je još jedan mineral koji je potreban organizmu, a čiji višak nepovoljno utiče na ljudski organizam, izazivajući stres bubrega, pa i prekid njihovog rada. Aqua Gala ima nizak sadržaj ovog mineral koji iznosi oko 2 mg/l, što je izuzetno blagotvorno za ljudski organizam.

Svakodnevnim korišćenjem Gala vode pospešuju se unutrašnje telesne funkcije, stimuliše imuni, nervni, digestivni i kardiovaskularni sistem i dodatno jača mogućnost regeneracije kože i tela.

Ravnoteža u procesu hidratacije je jedan od ključnih faktora odgovornih za rad vitalnih organa. Uvek je važno da unosimo dovoljne količine tečnosti, a posebno tokom vrelih letnjih dana.

Ostanite prirodno lepe uz 

Gala logo-1

www.mioni.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *